Ingezonden persbericht


De Rotterdam laatste week december open

228 meter lang, 28 meter breed, 13 dekken, 38.745 ton staal, 1416 deuren, 1400 authentieke stoelen, 7 historische vleugels, 10 architecten, 70 kunstwerken en 518 bedden. Kortom de Grande Dame schittert als nooit te voren. Vandaag tijdens de persconferentie aan boord van het legendarische stoomschip, maakt De Rotterdam bekend vanaf eind december al de eerste besloten partijen aan boord te organiseren. Vanaf 15 februari 2010 opent het schip officieel haar 'gangways' voor het publiek. Daarmee is de stad Rotterdam een lang verwachte historische ontmoetingsplek rijker.

Rederij de Rotterdam
Onno van den Brink, directeur Rederij de Rotterdam: "We hebben de afgelopen weken werkelijk alles gedaan om het bouwproces nog dit jaar af te ronden. We zijn er trots op de eerste besloten groepen nog in december aan boord te ontvangen. De integrale openstelling voor het publiek is op 15 februari en dat geeft de exploitatiemaatschappij de gelegenheid tot die tijd in beslotenheid proef te draaien."

Exploitatiemaatschappij De Rotterdam
Willem Smit, directeur van De Rotterdam BV: "De komende weken zijn we volop aan het proefdraaien. Dit houdt in dat we in samenwerking met On Board On Shore besloten partijen aan boord organiseren, met het Albeda College onze tours zullen testen en het Cruise Hotel met haar relaties zal starten met proefslapen. Vanaf december tot aan 15 februari kunnen we ons het schip operationeel eigen maken." Morgen vindt een grote evacuatieoefening plaats, als laatste controle voor de routing van betrokken organisaties als de brandweer, politie in geval van calamiteiten en het testen van verschillende processen. "Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed verloopt," aldus een enthousiaste Smit.

Historisch decor
Vanaf eind december start De Rotterdam met proefdraaien en is het schip in gebruik voor verschillende zakelijke en particuliere feesten en partijen. Vanaf 15 februari 2010 is het mogelijk allerlei tours te boeken, te shoppen, te slapen, te dineren of gewoon een kop koffie te komen drinken. De Rotterdam is het ultieme historische decor waar je dichtbij, toch een ver weg gevoel krijgt. Om even de gewone wereld achter je te laten.

Belofte
De Rotterdam komt haar belofte aan de bewoners van Katendrecht, leden van Vereniging de Lijn en donateurs van Stichting behoud stoomschip na om ze voorafgaand aan de opening aan boord te laten. In december en januari zijn daarvoor speciale Open Dagen georganiseerd.

Kaartverkoop
Vanaf 15 februari start de kaartverkoop voor de verschillende tours op de kade bij het schip en bij het Spido ticketoffice. Vanaf maandag 18 januari begint de voorverkoop van tourtickets bij het Spido ticketoffice. Tours zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro. Kijk voor meer informatie en openingstijden van het schip op de geheel vernieuwde website www.derotterdam.com

***Einde bericht***

Noot aan de redactie (niet bestemd voor publicatie): Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met De Rotterdam Contactpersonen: Charlotte Rings/ Fiona van Dijk
Telefoon: 06 14 678 628 / 010 741 09 14
E-mail: Charlotte.Rings@derotterdam.com/Fiona.van.Dijk@derotterdam.com