Ingezonden persbericht


DWARS drukt PVV-kamerlid Richard de Mos met de neus op de feiten in Kopenhagen

GroenLinkse jongerenorganisatie DWARS heeft bij aankomst van PVV-kamerlid Richard de Mos op het centraal station van Kopenhagen hem een grote stapel wetenschappelijke rapporten van het European Environment Agency meegegeven. DWARS-voorzitter Diederik ten Cate zei tegen hem: "U ontkent dat er een klimaatprobleem is, terwijl al deze rapporten toch echt het tegendeel tonen."

DWARS hoopt dat De Mos de rapporten leest en zijn mening zal herzien. Ten Cate: "We weten dat de PVV meer van de onderbuikgevoelens is dan van de feiten, maar wij geven niet op om de PVV de feiten in te laten zien. De rapporten die we hebben overhandigd tonen aan dat als er op deze klimaattop geen actie ondernomen wordt, mijn generatie te maken krijgt met de afschuwelijk grote gevolgen van klimaatverandering: overstromingen, droogtes en andere natuurrampen."

Daarom drukten de GroenLinkse Jongeren de PVV vandaag nogmaals met de neus op de feiten: "Nu ongeveer heel Nederland ervan overtuigd is dat Kopenhagen moet slagen wordt het zo langzaamaan tijd dat ook Richard De Mos als laatste nog overstag gaat: wie weet helpt deze stapel rapporten daarbij."

De Mos heeft Ten Cate bedankt voor de rapporten en toegezegd deze te zullen lezen.

Noot voor de redactie,