Persbericht

Adobe stimuleert gebruik van EPUB samen met ruim honderd marktleiders Adobe's end-to-end oplossing voor digitale publicatie biedt partners de mogelijkheid om e-Book content te leveren voor commerciële doeleinden

Amsterdam, 16 december 2009 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) kondigt aan dat meer dan 100 uitgevers, boekverkopers en bibliotheken gebruik maken van Adobe® Content Server 4-software. De oplossing wordt ingezet om eBook-content, gebaseerd op PDF en EPUB, te beveiligen en distribueren via de duizenden retailers, bibliotheken en overige kanalen wereldwijd. Bovendien hebben ongeveer twintig elektronicaontwikkelaars de software development kit (SDK) van Adobe® Reader® Mobile in licentie genomen. Dit bevordert de inspanningen van de branche om te komen tot eBook-standaardisatie op basis van het open EPUB eBook-formaat. Hierdoor kunnen organisaties eBook-content creëren, distribueren en inzetten voor commerciële doeleinden via smartphones en apparaten die gebruik maken van Adobe's eBook-platform. Adobe's end-to-end oplossing voor digitale publicatie bevat standaard Adobe InDesign® CS4, Adobe Digital Editions, Adobe Content Server 4 en de Adobe Reader Software Development Kit (SDK).

Uitgevers kunnen hiermee kostenefficiënt en gestandaardiseerd eBooks produceren en verkopen door gebruik te maken van Adobe's content-beveiligingstechnologie. Ondernemingen als Barnes & Noble, Sony Electronics en iRex, hebben de Reader Mobile SDK in licentie genomen en leveren eReader-apparatuur die Adobe-technologie ondersteunen. Voor meer informatie over partners van Adobe, kijk op: www.adobe.com/devnet/readermobile/partners.html .

De eBook-initiatieven van Adobe komen op het moment dat het bedrijf nieuwe digitale publicatieformaten onderzoekt, samen met toonaangevende uitgeverijen zoals Conde Nast, The New York Times Company en vele anderen. Adobe® AIR®-technologie biedt uitgevers de mogelijkheid om rijke internetapplicaties (RIA's) te creëren die verder gaan dan de mogelijkheden van de webbrowser. Zo biedt de uitgever een webervaring van hoge kwaliteit direct via de desktop en krijgt zij een betere band met de gebruiker. Gebruikers krijgen hiermee toegang tot rijke content, ongeacht of ze verbonden zijn met het internet.

"Door de ondersteuning van de open EPUB-standaard binnen onze digitale publicatie-oplossing kunnen uitgevers eBooks opnemen in hun distributiestrategieën voor digitale content en nieuwe initiatieven starten", zegt John Loiacono, senior vice president, Creative Solutions bij Adobe. "Nieuwe eBook-hardware maakt consumenten enthousiast voor de komende vakantieperiode en technologie van Adobe zorgt ervoor dat iedere week nieuwe digitale titels op de markt komen. Dit zal verdere groei van de markt stimuleren."

"We zijn verheugd om te zien dat het open EPUB-formaat als standaard voor productie en distributie van eBook zorgt voor miljoenen nieuwe titels", zegt Michael Smith, executive director van het International Digital Publishing Forum. "Grote uitgeverijen en distributeurs van diverse soorten publicaties, zowel financiële als educatieve vakpublicaties, hebben het formaat overgenomen zodat niet steeds hoeft te worden gewisseld tussen de vele verschillende beschikbare formaten en applicaties. Uiteindelijk heeft de gehele branche baat bij deze standaardisatie."

Adobe InDesign CS4-software, onderdeel van de Adobe Creative Suite® 4-familie, is de meest geschikte ontwerp-tool voor het creëren van aantrekkelijke content voor digitale kanalen, waaronder eBook-apparaten. Designers en uitgevers kunnen hun vaardigheden benutten om EPUB en andere digitale content te creëren. Ook is het mogelijk gedrukte lay-outs te hergebruiken voor de creatie van eBooks en kan een uitgebreide lezerservaring worden geboden door het gebruik van rijke content en interactiviteit op basis van Adobe Flash®-software. Doordat de content geschikt is voor meerdere kanalen kunnen kosten worden bespaard en kunnen uitgevers hun klantengroep uitbreiden en de concurrentie voor blijven. Voor meer informatie over op standaarden gebaseerde autoring met InDesign CS4, kijk op: www.adobe.com/nl/products/indesign .

Beschikbaarheid
Adobe Digital Editions, Adobe Content Server 4, Adobe InDesign CS4 en Adobe Creative Suite Master Collection zijn beschikbaar. Ga voor meer informatie naar: http://www.adobe.com/nl/products of volg het team op Twitter (@AdobeEbook). De uitgebreide Reader Mobile SDK is naar verwachting beschikbaar einde 2009. Voor meer informatie, ga naar: http://www.adobe.com/devnet/digitalpublishing/barnes_noble_faq.html . Over Adobe Systems Incorporated

Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl of www.adobe.com .

Een PDF van dit persbericht vindt u hier: http://www.adobe.com/nl/special/EPUB/Adobe_EPUB.pdf