Ingezonden persbericht


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

De VVD durft keuze te maken en zegt nee tegen het Zalmhavencomplex

Rotterdam, 16 december: De VVD is tegen de omvang van het nieuwe Zalmhavencomplex, maar baalt van de eindeloze discussie en het niet nemen van een beslissing door partijen als Leefbaar Rotterdam, CDA, PvdA en D66

Volgens de VVD is er voldoende gesproken over de voor- en nadelen en hebben alle partijen voldoende mogelijkheid gekregen om vragen te stellen. De VVD heeft besloten om tegen het Zalmhavencomplex te stemmen. Helaas concluderen wij dat andere partijen geen positie durven in te nemen.

Ook Leefbaar Rotterdam maakt zich hier schuldig aan en lijkt woordvoerder Zonneveld en lijsttrekker Marco Pastors niet op één lijn te zitten. Zonneveld sprak op persoonlijk titel en gaf aan dat Marco Pastors hierover ook nog een mening had.

De VVD is klip en klaar. De toren mag er komen, maar wij zijn tegen de hoogte en omvang van de overige gebouwen. Het volume van het complex past niet in de wijk en in de bestemmingsplannen. De VVD wil dat er nog voor de verkiezingen duidelijkheid over de besluitvorming van het Zalmhavencomplex komt.