Ingezonden persbericht


Productie en levering reserveonderdelen hoofdlandingsgestel Fokker 70 en Fokker 100

Fokker Services tekent overeenkomst met Goodrich

Nieuw-Vennep, 16 december 2009 - Fokker Services B.V. heeft een overeenkomst getekend met Goodrich Landing Gear - een dochteronderneming van Goodrich Corporation (NYSE: GR) - voor de exclusieve productie en levering van alle onderdelen voor het hoofdlandingsgestel van Fokker 70 en Fokker 100 toestellen. De onderdelen worden gebruikt voor de revisie van het hoofdlandingsgestel én om Fokker-operators te voorzien van reserveonderdelen.

Met deze overeenkomst garandeert Fokker Services de toekomstige beschikbaarheid van onderdelen voor zijn klanten en ondersteunt daarmee de wereldwijde economisch rendabele exploitatie van de Fokker-toestellen. Dit is de tweede overeenkomst (Manufacturing Licence Agreement) die Fokker Services dit jaar sloot met een OEM en die past binnen de strategie om de beschikbaarheid van onderdelen voor klanten zeker te stellen.

Erik Geertsema, Vice President Component and Material Services van Fokker Services: "Deze overeenkomst is onderdeel van ons Life Cycle Support programma voor vliegtuigen die niet meer in productie zijn. Dit programma, FlyFokker, bestaat uit vier oplossingen: Take Off, Take Care, Take Over en Take Next. Met Take Off kunnen operators die Fokker-toestellen in gebruik willen nemen, deze toestellen nu in zes weken operationeel hebben in plaats van de gebruikelijke zes maanden. Voor operators die al met Fokkers vliegen, biedt Take Care een uitgebreide en samenhangende oplossing om de technische betrouwbaarheid (TDR, Technical Dispatch Reliability) verder te vergroten, de directe vliegkosten (DOC, Direct Operating Costs) te verlagen en het comfort voor de passagiers verder te verbeteren. Fokker Services ondersteunt operators die overstappen op andere vliegtuigtypes, door met Take Over de exploitatie en remarketing van hun Fokker-vloot te ondersteunen. Oplossing nummer vier, Take Next, omvat diensten die de overdracht van vliegtuigen naar een andere operator op efficiënte wijze laat verlopen.

Mike Secord, Vice President, Aftermarket van Goodrich Landing Gear: "Deze nieuwe aftermarket strategie is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen Goodrich en Fokker Services. We hebben er alle vertrouwen in dat deze innovatieve oplossing Fokker operators uitstekende ondersteuning biedt."

Over Goodrich

Goodrich Corporation (NYSE: GR) is een Fortune 500-onderneming en wereldwijde leverancier van systemen en diensten aan de vliegtuigindustrie, defensie en de binnenlandse veiligheidsdienst. Het bedrijf heeft een zeer gediversifiseerde productportfolio, een wereldwijd klantenbestand en vestigingen op alle continenten. Zie www.goodrich.com voor meer informatie.

Over Fokker Services

Op dit moment telt de wereldwijde Fokker-vloot bijna 700 toestellen. Het Fokker-vliegtuig heeft een uitstekende reputatie door zijn geavanceerde technologie, comfort, betrouwbaarheid, lage geluidsniveau, duurzaamheid en economische rentabiliteit. Velen beschouwen de Fokker-toestellen als de beste middelgrote vliegtuigen die ooit zijn gebouwd. Het Abacus-programma garandeert de beschikbaarheid van onderdelen, niet alleen voor Fokker-vliegtuigen, maar ook voor de Dash 8 van Bombardier.

Fokker Services is onderdeel van Fokker Aerospace Group, dat onderdelen en systemen voor de luchtvaartindustrie ontwikkelt en produceert en daarnaast geïntegreerde onderhoudsdiensten en -producten levert aan vliegtuigeigenaren en luchtvaartmaatschappijen. In 2008 behaalde de groep met 3.700 medewerkers een omzet van E 597 miljoen.

Voor nadere informatie verwijzen wij naar: www.fokkerservices.com, www.flyfokker.com en www.myfokkerfleet.com.