Ingezonden persbericht


Tech Data lanceert Cloud Computing aanbod op basis van Parallels Automation Self managed geautomatiseerd platform ontwikkeld door Thynx

St Niklaas (B) / Apeldoorn (NL), 16 december 2009 ­ Tech Data België heeft aangekondigd dat ze de Software as a Service (SaaS) markt gaat betreden om het productportfolio van het gehele ecosysteem kanaal te verbeteren en om deel te nemen aan de groeiende Cloud Computing omgeving.

Fusyx, de naam van Tech Data's SaaS aanbod, zal gaan samenwerken met een van de partners, Thynx, een toonaangevende Infrastructuur als service provider gevestigd in St Niklaas, België. Thynx zal voor Tech Data België het Cloud service platform onderhouden, beheren en ondersteunen. Tech Data België is de grootste technologiedistributeur in Europa en biedt een scala aan multi-vendor oplossingen, die door het steeds populairder wordende Cloud model, hun brede netwerk van reseller partners aan klanten kunnen helpen. De mogelijke training voor channel partners vindt plaats van 15 tot en met 22 december. Partners van Tech Data kunnen zich registreren via: Fusyx@techdata.be.

Parallels Automation software, bestaande uit Parallels Operation Automation en Parallels Business Automation, stelt Fusyx in staat om veel tijdrovende en complexe taken -waaronder flexibele facturering en administratie - te automatiseren. Parallels Operations Automation biedt Thynx een compleet end to end automatiseringsplatform. Het maakt de levering mogelijk van gedeelde hosting voor Windows en Linux, VPS hosting gebaseerd op Parallels Virtuozzo Containers, gehoste Microsoft Exchange, BlackBerry services, Windows Sharepoint, Microsoft Office Communications Server (OCS), hosting Microsoft CRM en Windows media streaming. Parallels Business Automations maakt met dit aanbod compleet met bestellen, facturering en dienstverlening.

"We zijn heel blij dat Thynx de diensten kan verstrekken die we nodig hebben om onze, value-added partners, toegang te bieden tot de SaaS markt. Dit is een strategische beslissing om onderdeel te zijn van deze groeiende markt en om ervoor te zorgen dat ons kanaal volledig over het productportfolio kan beschikken, terwijl ook zeker wordt gesteld dat TechData hun voorkeurleverancier is. Ons nieuwe merk 'Fusyx' biedt Software as a Service aan voor onze partners", zegt Pieter Hertbruggen, Divisie Manager Azlan bij Tech Data. "We hebben eerder nauw samengewerkt met Parallels, dus we zijn erg verheugd dat zij de automatiseringspartner zijn binnen dit aanbod."

"Parallels Automation biedt een eenvoudige manier om toegang te krijgen tot de markt voor software als een service en daarnaast is het een kosteneffectieve en schaalbare oplossing," legt Yves Blancquaert, CEO van Thynx, uit. "Het biedt ons de mogelijkheid het volledig geautomatiseerde platform voor Fusyx te beheren en ons te richten op het kanaal en de automatisering te laten beheren door Parallels."

"Dit is een geweldig voorbeeld van de manier waarop Parallels Automations partners helpt door Cloud diensten aan te bieden aan hun klanten en daarnaast het MKB toegang te bieden tot high-end oplossingen die normaal gesproken exclusief zijn voor grote organisaties," aldus Stefan Hoelz de General Manager EMEA bij Parallels. "We zijn heel blij met deze samenwerking om Cloud Computing beschikbaar te stellen voor de Channel partners van Tech Data ." Over Parallels - Optimized Computing
Parallels is wereldwijd marktleider op het gebied van virtualisatie- en automatiserings­software die het computergebruik optimaliseert voor consumenten, bedrijven en Cloudservice providers op alle belangrijke hardware, besturingssystemen en virtualisatieplatformen. Parallels - opgericht in 1999 - is een snelgroeiende onderneming met 700 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie: www.parallels.com.

Over Thynx
THYNX, een Belgisch martkleider in geavanceerde Cloud Computing diensten heeft de eerste werkplek ontworpen als een service, gebouwd op een virtuele desktop infrastructuur met geïntegreerde eenduidige communicatie, eenduidige berichtgeving en VoIP. Thynx is opgericht in 2007 en is een snel groeiend bedrijf dat een volledig white-labeled Cloud Computing business model aanbiedt aan distributeurs van technologische producten en hun channel partners. Voor meer informatie: www.thynx.com.

Over Tech Data
Tech Data Corporation is één van 's werelds grootste distributeurs van technologische producten van toonaangevende IT-hardware en software producenten. Tech Data bedient meer dan 125.000 IT solution providers in meer dan 100 landen. Elke dag vertrouwen deze value-added resellers op Tech Data om op kosteneffectieve wijze de technologische behoeften van hun eindgebruikers te ondersteunen, inclusief kleine en middelgrote ondernemingen (MKB), grote ondernemingen en overheidsinstellingen. Geplaatst op nummer 102 van de FORTUNE 500® genereerde Tech Data 24,1 miljard dollar omzet in het fiscale jaar dat eindigde op 31 januari 2009. Voor meer informatie bezoek www.techdate.com.


- - - - - - - - - - - - - -