Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Brummen - zakkenrollerij                                  |

Een 45-jarige vrouw uit Brummen werd maandag 14 december tussen 16:45 en 17:00 uur op de Gruttostraat in Brummen bij een supermarkt van haar portemonnee bestolen. De politie onderzoekt de zakkenrollerij.


De vrouw werd 's avonds door de bank geattendeerd op het feit dat even daarvoor was geprobeerd om met haar creditcard te pinnen, wat overigens niet gelukt was. Op dat moment merkte de vrouw dat ze haar portemonnee miste. Haar bankpassen werden direct geblokkeerd, waardoor er geen geld van haar rekeningen is afgeschreven. Na het boodschappen doen bij de supermarkt is de portemonnee vermoedelijk uit de tas met boodschappen weggenomen. De politie blijft waarschuwen voor dergelijke praktijken. Voornamelijk bij het boodschappen doen, dient men alert te zijn op zulke zaken. Tevens raadt de politie aan nooit je pincodes af te geven aan mensen die zeggen namens een bank te bellen en/of spreken en uit eigen initiatief je hierover benaderen. Getuigen die het voorval hebben gezien en informatie hebben, wordt verzocht te bellen met 0900 - 8844

|     |Brummen - woninginbraak                                   |

Bij een woning aan de Houtwal in Brummen werd woensdagochtend 16 december een inbraak ontdekt. Er zijn onder andere sieraden en een fotocamera gestolen.


De bewoner ontdekte 's ochtends bij thuiskomst dat er was ingebroken. Men is binnengekomen door een raam te forceren. De hele woning is doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

|     |Lochem - schuurbrand                                      |

Op dinsdagmiddag 15 december woedde er een brand in een schuur met kalveren aan de Broekstraat in Lochem. Alle kalveren konden uit de brandende schuur worden bevrijd. Ze zijn in een andere stal ondergebracht.


De hulpdiensten kregen omstreeks 14:30 uur de melding van de brand. Zowel de politie als de brandweer waren snel ter plaatse. Er waren een twintigtal kalveren in de schuur aanwezig en het nodige hooi en stro. De eigenaar kon met hulp van brandweerlieden en de agenten de kalfjes uit de brandende schuur redden. Een gealarmeerde dierenarts heeft de dieren nagekeken. Bij de brand kwam een kleine hoeveelheid asbest vrij. Er bestond geen gevaar voor de omgeving. Er wordt een ander onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. De schuur kan als verloren beschouwd worden.

|     |Zutphen - woninginbraak                                   |

Bij een woning aan de Slindewaterstraat in Zutphen is dinsdagavond 15 december ingebroken. Er wordt onder andere een pinpas vermist.


De op leeftijd zijnde bewoonster ontdekte de inbraak om 19.20 uur bij thuiskomst. Terwijl zij rond het huis liep, zag zij onbekende personen in haar huis. Deze namen direct de benen en vluchtten in een auto die met hoge snelheid wegreed in de richting van de Weg naar Laren. Men is binnengekomen door een raam te forceren. Er zijn meerdere kamers doorzocht. De politie heeft de inbraak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Mensen die iets gezien of gehoord hebben, kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

|     |Zutphen - auto gestolen bij inbraak                       |

Bij een autogarage aan De Stoven in Zutphen is dinsdag 15 december een auto gestolen.


De politie ging ter plaatse naar aanleiding van een inbraakalarm. Er bleek uit de werkplaats van de betreffende garage een auto te zijn gestolen. Het gaat om een zwarte Volvo XC70 met kenteken 50-JFK-5. Om binnen te komen, is een deur geforceerd. De politie heeft de diefstal in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 - 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --