Gemeente Cromstrijen


Gemeente en Sportfondsen tekenen voor tien jaar bij

16-12-2009

Op dinsdag 15 december 2009 ondertekenden wethouder Peter de Regt namens de gemeente en regiomanager Arja Haagsma namens Sportfondsen de nieuwe huurovereenkomsten. Met deze handtekeningen verlengen zij voor tien jaar het voortbestaan van de zwembaden in Numansdorp en Klaaswaal.

Een aantal jaar geleden was het voortbestaan van de zwembaden in Cromstrijen nog onzeker in verband met dreigende bezuinigingen. Dankzij de inzet van de Cromstrijense bevolking en de gemeenteraad bleven het binnenzwembad De Waterstee in Numansdorp en het openluchtzwembad 't Centrum in Klaaswaal uiteindelijk wel open.

De gemeenteraad stemde op 23 juni 2009 in met het voorstel om de exploitatie en de huurovereenkomst met Sportfondsen-Cromstrijen N.V. te verlengen met tien jaar.

Met de regiomanager van Sportfondsen en de locatiemanager van beide zwembaden in Cromstrijen voerde de gemeente nauw overleg en kwamen zij tot nieuwe overeenkomsten. Beide partijen zijn zeer tevreden met de wijze van samenwerking en willen dit graag op deze wijze voortzetten.