Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Jan Jaap van der Wal op het toneel met het Rosa Ensemble

Muziektheatervoorstelling De Kellner en de Levenden in mei 2010 in première

In het voorjaar van 2010 gaan het Rosa Ensemble en cabaretier Jan Jaap van der Wal een bijzondere samenwerking aan: gezamenlijk maken zij de voorstelling De Kellner en de Levenden, een multidisciplinaire muziektheatervoorstelling geïnspireerd op het boek van Simon Vestdijk. Het is de eerste keer dat Van der Wal met een dergelijk project op een podium te zien zal zijn. De voorstelling gaat in mei 2010 in première.

De Kellner en de Levenden vertelt het verhaal van twaalf mensen die door de politie uit hun huis worden gehaald en na een tocht door een bizar⤨ doolhof terecht komen in de stationsrestauratie van een reusachtig station. Het is een verhaal over boetedoening, goed en kwaad, god en de duivel.

Jan Jaap van der Wal is de bindende factor in de voorstelling, hij is de verteller: hij improviseert en communiceert met het publiek; geïmproviseerde tekst en vaststaand materiaal sluiten naadloos op elkaar aan.

De avontuurlijke, filmische muziek van het Rosa Ensemble is als het ware de tweede verteller, die aanvult en tegenspreekt. De voorstelling wordt geregisseerd door Saskia Boddeke, het videomateriaal dat gebruikt wordt komt onder meer uit het archief van Saskia Boddeke en Peter Greenaway.

Na de première in mei is De Kellner en de Levenden in augustus 2010 te zien op enkele zomerfestivals en in september en oktober van dat jaar tijdens een theatertournee door het hele land. Rosa Ensemble & Jan Jaap van der Wal - De Kellner en de Levenden


* Première: mei 2010


* Zomerfestivals: augustus 2010


* Tournee: september/oktober 2010



Ingezonden persbericht