Ingezonden persbericht


Persbericht

's-Hertogenbosch, 16 december 2009

Zesde RevitUsers-dag: breed programma en veel bezoekers

ICN Solutions heeft ook de zesde editie van de RevitUsers-dag weer tot een gedenkwaardig evenement weten te maken. Niet alleen qua onderwerpen, die dit jaar nog meer dan andere jaren uiteenliepen van gebruikerstoepassingen tot presentaties over uitwisselingstandaarden en BIM, maar zeker ook qua bezoekersaantal: voor het eerst in de geschiedenis van de RevitUsers-dag is de grens van 100 bezoekers gepasseerd.

De ochtend begon met een demonstratie door ICN Solutions van de 3B Werkmethodiek voor Autodesk Revit. Deze werd zeer goed werd ontvangen en resulteerde in een goed vraaggesprek tussen de specialisten en gebruikers. De 3B Werkmethodiek werd gepresenteerd als de enige werkmethode voor Autodesk Revit. De bezoekers, die de 3B Werkmethodiek vaak bleken te beschouwen als een bouwkundige elementenbibliotheek, waren verbaasd over het totaalconcept van de werkmethode. Dit concept bevat naast een Nederlands/Belgische elementenbibliotheek, een volledig begeleidingstraject en de inrichting van de bureaustandaarden een Nederlandstalig BIM-handboek dat iedere stap in het bouwen van een bouwkundige bibliotheek beschrijft.

Het middagprogramma werd geopend door Leon van Berlo van TNO, die een presentatie gaf over BIM en uitwisselingsstandaarden. Aansluitend werd de praktische kant van het werken met Autodesk Revit en nieuwe features voor subscription-klanten toegelicht door Remy van den Bor en Patricia van Leeuwen. Bjorn Keulemans lichtte vervolgens een tip van de sluier op over de 3B Brandmodule, een nieuwe Revit-module die de brandveiligheid en de informatiestroom van een 3D ontwerp in vroege fase inzichtelijk maakt.

Na een korte pauze werden de Users uitgedaagd om zelf actief deel te nemen aan de dag. Ze kregen tijdens de praktijksessies bovendien de mogelijkheid om de specialisten die achter een workstation zaten met hun vragen te bestoken. Bovendien waren er partnes van RevitUsers aanwezig voor productdemonstraties, zoals ICN Solutions, Xatrax, Brink Groep, Kraan Bouwcomputing, NPQ CAD Solutions, Sihl, Vandersanden en Caprice steenfabriek.

De dag werd centraal afgesloten met een presentatie van John van Rijn van Grontmij, die in zijn verhaal het belang benadrukte van een goede uitwisselingstandaard, dit om echt volgens het BIM-principe te kunnen werken. Ten slotte was er een rondleiding door de Bavaria Brouwerij met aansluitend de mogelijkheid tot bierproeven.

Roy Steenbakkers van ICN Solutions over de dag: "We kunnen concluderen dat de dag als zeer positief wordt ervaren en beoordeeld. Natuurlijk zijn er ook een paar aandachtspuntjes voor de volgende RevitUsers-dag maar iedere keer wordt het event professioneler en grootser. En dat geldt trouwens ook voor het forum zelf: we hebben tijdens de RevitUsers-dag het duizendste forumlid mogen verwelkomen. Daarmee zijn we officieel het grootste Revit-gebruikersforum van de Benelux."


---