Ingezonden persbericht


Persbericht

Kernactiviteiten stroomlijnen organisatiemodel
Coöperatie PGGM luidt nieuwe fase in

De coöperatie PGGM luidt een nieuwe fase in sinds haar oprichting begin 2008. De organisatiestructuur is in lijn gebracht met de kernactiviteiten van de onderneming. Een zeshoofdig Executive Committee vormt nu de dagelijkse leiding van de coöperatie.

Martin van Rijn, CEO PGGM:'Wij willen ons verantwoorde pensioen- en vermogensbeheer voor pensioenfondsen voortzetten en uitbreiden door nog beter in te spelen op de marktontwikkelingen en de wensen van onze klanten. Daarnaast richten we ons op verdere versterking van de coöperatie en de binding met de sector zorg en welzijn met toegesneden financiële dienstverlening. De nieuwe organisatiestructuur maakt het mogelijk een nog krachtiger en betrouwbaarder partner te zijn voor pensioenfondsen, hun deelnemers en de leden van PGGM.'

Per 1 januari 2010 bestaat de dagelijkse leiding van PGGM uit een Executive Committee (EC) met de volgende leden:
- Martin van Rijn, Chief Executive Officer (CEO);
- Else Bos, Chief Institutional Business (CIB), tevens plaatsvervangend CEO;
- Paul Loven, Chief Financial Officer (CFO);
- Johan van der Ende, Chief Investments Officer (CIO);
- Harry Vossebeld, Chief Operating Officer (COO);
- Bart Blanken, Chief Marketing Officer (CMO), per 1 maart in dienst.

In het EC zijn alle kernfuncties rechtstreeks vertegenwoordigd op het hoogste niveau. Martin van Rijn is verantwoordelijk voor PGGM als geheel. Else Bos gaat zich specifiek richten op de dienstverlening aan pensioenfondsen en andere institutionele klanten, op het gebied van vermogensbeheer en pensioenbeheer. Zij wordt tevens plaatsvervangend CEO. CFO Paul Loven startte per 1 november. Johan van der Ende en Harry Vossebeld vervulden reeds een leidinggevende positie op het gebied van respectievelijk de beleggingen en pensioenbeheeractiviteiten. Bart Blanken treedt per 1 maart 2010 in dienst als CMO. Hij wordt verantwoordelijk voor de retailactiviteiten. Bart Blanken is op dit moment directeur van de Stichting IZZ.

Het organogram van de nieuwe PGGM-organisatie is vanaf vandaag op de website te zien.

Over PGGM

PGGM is de inkomensverzorger voor alle mensen in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen in de sector zorg en welzijn. Als integraal vermogensbeheerder beheert PGGM momenteel EUR 86 miljard pensioenvermogen.

Zeist, 16 december 2009