Gemeente Rotterdam

16 december 2009

Controle brandveiligheid horeca die oud en nieuwfeest organiseren

In opdracht van burgemeester Aboutaleb controleert de Brandweer alle 20 horecazaken die een oud en nieuwfeest organiseren op brandveiligheid. De Regionale Brandweer Rotterdam-Rijnmond begint deze week met de controles. Van tevoren krijgen de horeca-exploitanten hierover bericht. Uit de controles moet blijken in hoeverre de brandveiligheidsvoorzieningen rondom deze feesten in orde zijn.

Burgemeester Aboutaleb: "Brandveiligheid in horecagelegenheden met veel bezoekers is van essentieel belang. De recente horecabrand in Rusland met zeer veel slachtoffers en de gewonden bij het steekvlamincident in een Rotterdamse nachtclub drukken ons nog eens met de neus op de feiten".

De horeca-exploitanten ontvangen na de controle een brief waarin de uitkomst van de controle staat. Op 29 december 2009 is er een nacontrole bij horecagelegenheden waar tekortkomingen zijn geconstateerd. Mochten de tekortkomingen tijdens deze nacontrole niet zijn opgelost, dan zal de brandweer de burgemeester hierover informeren.



Gemeente Rotterdam