Ingezonden persbericht


Winnaars Intel Core i7 Custom Desktop Challenge bekend

'Terminator' beste Nederlandse inzending

Kontich, 16 december 2009 - Een glimmende stalen schedel met kwaadaardige, rood oplichtende ogen. Wie de 'Terminator'-films gezien heeft, weet al precies waar het over gaat. Maar dit is gelukkig geen moordlustige robot, maar de creatieve pc-'mod' van de 48-jarige Frenkie Janse uit Brunssum. Hij is een van de winnaars van de Intel Core i7 Custom Desktop Challenge: een wedstrijd om de mooiste, meest geavanceerde, innovatieve of futuristische pc op basis van een Intel Core-processor te bouwen. De Terminator van Janse is als beste Nederlandse inzending uit de bus gekomen en hij wint daarmee een 160 GB Intel SSD.

De Terminator 'mod' van Frenkie is gebaseerd op de bijzondere Antec Skeleton pc-kast, met daarin een Intel Core i7 920, een Gigabyte X58 GA-EX58-UDR3R moederbord met 6 Gb DDR3 Corsair Dominator geheugen en Sapphire HD 4870 videokaart. Hij gebruikt zijn Terminator dagelijks, onder andere voor AutoCAD en Photoshop.

Intel Core i7: merkbaar sneller
"Met die Intel Core i7 920 en Windows 7 in de 64-bits uitvoering is het werken met zware toepassingen als AutoCAD en Photoshop merkbaar sneller dan met mijn oude pc", zegt Janse. "Voorheen moest ik bij bewerkingen vaak wachten tot ze waren voltooid, maar met het nieuwe Intel Core i7-systeem kan ik gewoon doorgaan."

De inspiratie voor zijn Terminator-pc haalde hij uit zijn voorliefde voor films en games, en een passie voor het zelf bouwen van pc's. Het bouwen van de Terminator heeft zo'n vier maanden geduurd. "De toekomst van zelfstandig denkende computers, zoals die te zien is in de film 'Terminator', is misschien wel helemaal niet zo ver gezocht. Computers zijn meer en meer een onderdeel van ons dagelijks leven en werk. Hoewel in de Terminator-films vooral negatieve aspecten worden benadrukt, denk ik vooral na over de positieve kanten van deze ontwikkeling. Entertainment en pure kracht in één mod, dat is waar het om draait bij mijn creatie", aldus Janse.

Intel Core i7 Custom Desktop Challenge
Met deze wedstrijd wilde Intel pc-fans uitdagen om innovatieve desktop-pc's op basis van Intel Core i7 en Core i5 processors te bouwen. De inzendingen moesten de mogelijkheden voor de technologie van morgen benadrukken- van nieuwe game-pc's tot innovatieve platforms voor huisautomatisering.

Deelnemers uit in totaal acht landen konden hun voorstellen dit najaar indienen. Na een voorselectie werden ze door een vakjury beoordeeld op vijf criteria:


· Algemene creativiteit;

· Creativiteit van de beschildering;

· Technische verbeteringen;

· Creativiteit bij de demonstratie;

· Toekomstvisie.

De wedstrijd werd in Nederland en België ondersteund door partners uit Intels lokale verkoopkanaal, die hun klanten aanspoorden om deel te nemen aan de Intel Core i7 Custom Deskop Challenge. In Nederland waren dat Alternate, Informatique en 4Launch, in België Alternate en Tones.

People Choice Award voor België
Een inzending uit België - 'Cosmos Blue Motion Flow' - won de People's Choice Award, nadat bezoekers op de website Intel Core i7 Custom Desktop Challenge zelf hun favoriet konden kiezen. Cosmos Blue Motion Flow is gebaseerd op een Intel Core i7 940 processor met een zeer stille waterkoeling.

De grote winnaar was een inzending uit Japan, genaamd 'Duck'. Voor deze futuristische pc maakte de bouwer onder andere gebruik van vloeibare stikstof en droogijs. Daarmee bleek het mogelijk om een Intel Core i7 870 processor voor langere tijd stabiel te laten draaien op een snelheid van 5 GHz.