ProRail

Persbericht

16-12-2009

ProRail doet vervolgproef 'rechts houden op de roltrapâ

Op station Leiden Centraal start vandaag een nieuwe proef om de doorstroming op de roltrappen van en naar de perrons te verbeteren. Onder het motto â Links Gaan, Rechts Staanâ heeft ProRail nieuw ontworpen symbolen op de roltrap van perron 4 en 5 aangebracht.

Roltrapsymbolen De symbolen doen sterk denken aan die van de alom bekende voetgangerslichten. Ook zijn er nieuwe informatieborden bij de roltrap geplaatst. Met deze aanpak verwacht ProRail dat nog meer mensen dan in de succesvolle proef in 2008 rechts gaan houden ten behoeve van haastige medereizigers. De reizigersstromen worden gemeten met speciale apparatuur.

poster proef met roltrappen ProRail verwacht in de toekomst een flinke toename van het aantal stationsbezoekers. Niet alleen door de groei van het aantal treinreizigers, ook doordat niet-reizigers steeds vaker de weg naar het grotere station vinden, vanwege het ruime aanbod van winkels, entertainment en horecavoorzieningen. Met het oog op de veiligheid en het comfort voor de stationsbezoeker doet ProRail onder de titel âStationsontstoppersâ doorlopend onderzoek naar de ontwikkeling en beïnvloeding van reizigerstromen in het station en op de perrons.