Gemeente Zandvoort


Nieuw: www.brandweerkennemerland.nl

Brandweer Kennemerland heeft een nieuwe website. Naast algemene informatie, staat op deze site ook alles over brandveiligheid in huis, bijvoorbeeld tijdens het klussen. Voor de jeugd is er informatie voor spreekbeurten over bijvoorbeeld de geschiedenis van de brandweer.

Veel informatie is landelijk hetzelfde en wordt ook landelijk op dezelfde manier aangeboden. Informatie uit de regio Kennemerland heeft een eigen plaats. Denk hierbij aan de adresgegevens van alle posten, het werven van personeel, nieuwsberichten en uiteraard de veiligheidsketen Proactie, Preventie, Preparatie, Repressie en Nazorg. Tenslotte zorgen de foto's uit de regio ervoor dat onze website een eigen uitstraling heeft.

Historie Brandweer Kennemerland
Het regionaal Brandweerkorps Kennemerland bestaat sinds 1 juli 2008 en telt ruim 850 medewerkers. Door het samengaan van plaatselijke korpsen is de efficiency en slagkracht van de brandweer groter, en daarmee de veiligheid van de burger. Voorheen werd brandweerhulp geboden binnen de gemeentelijke grenzen. Nu worden de brandweereenheden ingezet die het snelst ter plaatse kunnen zijn. Brandweer Kennemerland is onderdeel van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK).

www.brandweerkennemerland.nl