Gemeente Zandvoort


2009: mooi evenementenjaar

2009 was een zonnig jaar voor de Zandvoortse evenementen. Tijdens de jaarlijkse evaluatie op maandag 30 november bedankte wethouder Tates alle organisatoren, omdat zij volgens hem voor dynamiek en gezelligheid in het dorp zorgen. De burgemeester zorgde bovendien voor een bijzondere primeur.

Onder voorzitterschap van wethouder Tates werden de evenementen van 2009 besproken. De organisatoren waren zeer positief gestemd. Het was mooi weer het afgelopen jaar, de samenwerking was goed, de opkomst van de bezoekers was hoger dan voorgaande jaren. De wethouder complimenteerde de organisatoren voor de getoonde inzet. Alle evenementen, groot en klein, dragen bij aan de gezelligheid en dynamiek in het dorp. Zij zorgen dat Zandvoort leeft. De wethouder sloot af met de woorden: De zon is je beste koopman. De positieve evaluatie was dus ook te danken aan één van de belangrijkste samenwerkingspartners: het weer.

Nieuwkomers en klassiekers zorgen voor mooi totaalpakket Zandvoort kan terugkijken op geslaagde jaarmarkten, de harddraverij op de Zeestraat, de Koninginnedag en J&K Culinair, maar ook Circus Rigolo en Kunstkracht 12, de klassieke concerten in de kerk en de andere koren in het dorp. 'Nieuwkomers' als de Zandvoortse Circuitrun, georganiseerd door le Champion, horen er al helemaal bij. Organisatoren van het Muziekpaviljoen, Zandvoort Alive op strand, Jazzfestival op het Gasthuisplein kwamen aan het woord om de vele muzikale evenementen te beschouwen.

Burgemeester duikt

Bij veel evenementen is een nauwe samenwerking nodig tussen organisatoren, politie, brandweer, gemeente en andere partijen. Deze samenwerking werd besproken om te kijken wat er nodig is om het nog beter te laten verlopen. De organisator van de jaarlijkse Nieuwjaarsduik kondigde vast aan dat zijn evenement dit jaar op veel aandacht kan rekenen. Want, in 2010 is de 50e duik. Dat de bijdrage van de gemeente aan evenementen niet altijd op het vlak van vergunningen of subsidies hoeft te liggen, bewees de burgemeester. Hij kondigde aan mee te doen aan de duik in 2010 en nodigde direct ook alle aanwezigen uit om zijn voorbeeld te volgen.

2010: op tijd plannen, profiteren van promotie
Natuurlijk was er ook een blik vooruit. De organisatoren konden tijdens de bijeenkomst al even kijken naar de concept-evenementenkalender voor 2010. Lana Lemmens en Ferry Verbrugge van de VVV Zandvoort benadrukten dat zij veel kunnen betekenen voor de gezamenlijke promotie voor de evenementen. Het evenement komt sowieso op de VVV-website. Er komt weer een groot overzicht op de muur van het Raadhuisplein, het zal in de VVV-gidsen worden afgedrukt en er zijn weer overeenkomsten afgesloten met gunstige tarieven om te adverteren in de plaatselijke en regionale dag- en weekbladen. Zij deden dan ook een dringende oproep aan de organisatoren: geef evenementen door aan de VVV.