Gemeente Rotterdam

16 december 2009

Bouwkwaliteitsprijs en Productieprijs 2009 uitgereikt

Le Medi wint Bouwkwaliteitsprijs Rotterdam

Le Medi wint de bouwkwaliteitsprijs Rotterdam 2009. Het project van ERA bouw mag zich het beste Rotterdamse bouwproject van het afgelopen jaar noemen. De Productieprijs 2009 voor de corporaties ging naar Woonstad met 402 woningen en voor de marktpartijen naar OCNC (Woonstad/ERA Bouw/Properstok) met 307 woningen. Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening) reikte op 16 december de jaarlijkse prijzen uit. Wethouder Karakus: 'Le Medi is geïnspireerd op architectuur uit de landen rond de middellandse zee. Dat heeft een heel sfeervol en kleurrijk complex opgeleverd. Projecten als deze dragen bij aan het zeer gevarieerde woonaanbod in onze stad. Echt een aanwinst voor Rotterdam.'

Le Medi

Le Medi, bestaand uit 93 nieuwe eengezinswoningen, draagt op exceptionele wijze bij aan de aantrekkelijkheid van Rotterdam als woonstad, benut de kwaliteiten van een locatie en versterkt de leefbaarheid en sociale structuur van een wijk. En Le Medi vervult de woonbehoefte van vele generaties Rotterdammers.

Bouwkwaliteitsprijs Rotterdam

Rotterdamse bouwprojecten van minimaal vijftien woningen die tussen eind juni 2008 en begin juli 2009 zijn opgeleverd, kwamen in aanmerking voor de Bouwkwaliteitsprijs. Een jury van deskundigen heeft al deze projecten aan de hand van de vastgestelde kwaliteitscriteria beoordeeld. Er is gelet op de architectonische, stedenbouwkundige, bouwtechnische en markttechnische kwaliteiten en op de voortgang van het bouwproces. Ook zijn de uitkomsten van een enquête onder de bewoners meegenomen in de beoordeling.

De Productieprijs wordt jaarlijks toegekend aan de corporatie en de ontwikkelaar die de meeste productie realiseren.