Politiebond ACP

16 december 2009

Onderhandelaarsakkoord politie

Er is een onderhandelaarsakkoord over de zogeheten `packagedeal' tussen de politievakbonden en de minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BKZ).

Half december ligt er dan toch een onderhandelaarsakkoord tussen de minsiter van BZK en de politievakbonden. Hier lees je meer.

In de packagedeal zijn afspraken gemaakt op verschillende gebieden. Zo gaat het bijvoorbeeld over het landelijke sociaal statuut, arbeidsvoorwaarden en de capaciteit bij de politie. Zojuist heeft het ministerie van BZK een gezamenlijk persbericht verspreid. Dat lees je hieronder.

De ACP vindt het belangrijk om haar leden goed te informeren. Daarom is de folder "Onderhandelaarsakkoord packagedeal politie" gemaakt. Hierin lees je meer over het proces achter en de inhoud van de packagedeal. Ook is een FAQ (veelgestelde vragen) opgenomen, die dagelijks op de website van de ACP zal worden aangevuld. De folder vind je onder dit artikel als PDF.

Jij bent aan zet
Er ligt nu een onderhandelaarsakkoord. De ACP wil weten wat jij en je collega's daarvan vinden. Daarom zijn er begin januari ledenraadplegingen. Want leden beslissen uiteindelijk of er een handtekening onder deze afspraken komt! Houd daarom de site in de gaten voor ontwikkelingen en het laatste nieuws.

Klik hier voor het persbericht van de politievakbonden en de minister van BZK

Klik hier om naar de weblog van voorzitter Gerrit van de Kamp te gaan (met reactiemogelijkheid)

Klik hier voor de ACP Actueel die je door kunt sturen naar collega's

Hieronder kun je de PDF-folder "Onderhandelaarsakkoord packagedeal politie" downloaden

De definitieve tekst van het onderhandelaarsakkoord is nog niet in ons bezit. Pas als alle teksten akkoord zijn gegeven en door ons zijn geaccordeerd, zullen wij de teksten van het onderhandelaarsakkoord beschikbaar stellen.

---

Bestanden:
Packagedeal_PDF_1.pdf