Gemeente Boxtel


Schoolkinderen zigzaggen tussen auto's

* 16-12-2009

Sinds deze week controleren de BOA?s van de gemeente Boxtel intensief het autoverkeer rond de Angelaschool.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

Dagelijks brengen vele ouders hun kinderen met de auto naar school. Daarbij worden auto?s kriskras op trottoirs geparkeerd en staan auto?s stil op de weg. Dit is gevaarlijk voor de kinderen die naar school gaan. Zij moeten letterlijk zigzaggen tussen de auto?s. De Angelaschool heeft zelf aandacht gevraagd voor de situatie door op enkele ochtenden met rood-witte linten een ?veilig gebied? voor de kinderen te markeren. Ook de gemeente Boxtel heeft aandacht voor het probleem. De opsporingsambtenaren controleren daarom de komende tijd intensief. Diverse automobilisten zijn al bekeurd. Na de kerstvakantie gaan de gemeente en de politie hun beleid op elkaar afstemmen en samen controleren.

Parkeervoorzieningen op korte afstand
Op korte afstand van de Angelaschool is ruime parkeergelegenheid. Bijvoorbeeld op het Breukelsplein, een loopafstand van slechts honderd meter, kunnen de ouders gemakkelijk hun auto kwijt. Binnen enkele minuten kunnen zij en hun kinderen dan op school zijn. Een veilige manier om kinderen toch met de auto naar school te brengen. Nog beter is het natuurlijk om op de fiets of te voet te komen.

Veiligheid van de kinderen
Het probleem rond de Angelaschool wordt vooral veroorzaakt door ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen. Hoe intensief de gemeente ook handhaaft, het probleem kan enkel opgelost worden wanneer de ouders zelf er werk van maken. Het gaat om de veiligheid van de kinderen: uw eigen kinderen en hun vriendjes, vriendinnetjes en klasgenootjes. De gemeente blijft de komende tijd intensief controleren, maar uiteindelijk maken we een veilige omgeving met zijn allen.

Veiligheid rond scholen
De situatie rond de Angelaschool doet zich ook elders voor. Ook om andere scholen is het autoverkeer intensief doordat ouders hun kinderen met de auto brengen en halen. Rond de Petrusschool aan de Burgakker komt daar het vrachtverkeer voor de winkels in het Centrum nog bij. Dit verkeer houdt zich zelden aan de afgesproken venstertijden. Deze venstertijden zijn afgesproken met Citymanagement Boxtel. Een veilige omgeving maken we met elkaar. Als we daar niet voor staan, kan de handhaving van de gemeente of de politie die veiligheid nooit optimaal maken. Zeker rond scholen is de veiligheid van onze kinderen in het geding: en als die niet meer belangrijk is.