Gemeente Zwolle

Subsidie voor ZwArt 2010

Datum uitgave persbericht: 12/16/2009

Festival ZwArt krijgt een subsidie van EUR 130.405,- voor 2010. In de afgelopen periode is de 2009 editie van het festival geëvalueerd door onder andere de organisatie zelf, de commissie Stimulering Producties Podiumkunsten en de gemeente. Hieruit blijkt dat het festival ruimschoots voldoet aan de criteria voor grootschalige culturele festivals. Bovendien is er het vertrouwen dat de organisatie haar ambities kan verwezenlijken.

Potentie

Wethouder Hennie Kenkhuis: "ZwArt was vorig jaar erg geslaagd: het festival was zichtbaar en voelbaar in de stad. ZwArt heeft de potentie om een festival van nationale allure te worden." De commissie Stimulering Producties Podiumkunsten constateert dat het festival veel vooruitgang heeft geboekt ten opzichte van de eerste editie in 2008. Op een aantal vlakken zijn verbeteringen te boeken. Zo moet er bijvoorbeeld kritisch gekeken worden naar de kunstroutes en de begeleiding daarvan.

Evaluatie na drie jaar

Na de editie van 2010 wordt over de eerste drie jaar een evaluatie gemaakt. Aan de hand daarvan wordt besloten over het vervolg en eventuele meerjaren afspraken.

Bron: Afdeling communicatie
Datum van 16-12-2009 tot 15-01-2010