Hulpverlening Gelderland Midden

Nieuwe Influenza A (H1N1) in Gelderland Midden

Tweede vaccinatieronde tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) in Gelderland Midden

Woensdag 16 december 2009 heeft de tweede ronde vaccinaties tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) plaatsgevonden in de regio Gelderland Midden. Ruim 35.000 kinderen van 6 maanden tot en met 4 jaar en ruim 8.000 huisgenoten van kinderen tot en met 5 maanden waren opgeroepen zich te laten vaccineren op één van de 15 locaties in de regio. Het opkomstpercentage lag op 57,7%. Dit is ongeveer 9,8% minder dan tijdens de eerste vaccinatieronde.

Hulpverlening Gelderland Midden heeft de vaccinatiecampagne, net als op 25 november jl., uitgevoerd met gemeenten, thuiszorgorganisaties, ziekenhuizen en opleidingen uit de regio. Ruim 750 mensen hebben zich samen ingezet voor een goed resultaat.

Tweede vaccinatieronde erg goed verlopen

Op basis van de eerste vaccinatieronde zijn er kleine aanpassingen gedaan in verkeerscirculatieplannen, planning van personeel en indeling van hallen. Omdat er sneeuw werd voorspeld, is uit voorzorg extra gestrooid. Door al deze maatregelen is de vaccinatiedag in de hele regio heel goed verlopen. Er zijn geen ongeregeldheden geweest. Hulpverlening Gelderland Midden is dan ook erg tevreden met het resultaat.

Extra vaccinatiedag op 13 januari 2010

Voor mensen die de eerste vaccinatie door overmacht gemist hebben, is 13 januari 2010 een extra vaccinatiedag ingelast. Op deze dag kunnen de mensen toch nog hun tweede vaccinatie halen zodat ze optimaal beschermd zijn tegen de Mexicaanse griep. Vanaf 5 januari 2010 is op de website van Hulpverlening Gelderland Midden
(www.hulpverleninggelderlandmidden.nl) te zien waar en hoe laat zij terecht kunnen voor de vaccinatie. De doelgroep blijft gelijk, mensen moeten dan ook een oproepkaart of een identiteitsbewijs/geboortebewijs meenemen.

Voor vragen over de vaccinatiecampagne kan iedereen op werkdagen bellen met de landelijke informatielijn van Postbus 51: 0800-1100 (gratis).

Voor informatie over de vaccinatiecampagne in de regio Gelderland Midden kunt u deze website verder bekijken.