"Geen drugs, wél leven" campagne in Amsterdam


AMSTERDAM, 20091216 -- Met recentelijk weer een groot artikel over drugs-smokkel in Amsterdam, waarbij een man was opgepakt met 31 gram cannabis op zak, was de maat vol deze week voor de actiegroep "Geen drugs, wél leven". Met een grote zak voorlichtingsmateriaal gingen ze op pad om jongeren te voorzien van de feiten over drugs. Zij verspreidden deze boekjes in tientallen winkels in Amsterdam Centrum, waarmee zij hopen jongeren te redden van een desastreuze toekomst veroorzaakt door drugs.

Dat drugs steeds meer problemen veroorzaken voor de maatschappij blijkt wel uit het feit dat mensen heel ver willen gaan om voor hun verslaving te kunnen betalen. Zo is er vandaag een bende veroordeeld voor het smokkelen van 97 kg heroïne en 43 ton hasj ter waarde van maar liefst 700 miljoen. En dit was alleen nog maar wat de politie had onderschept. Dat dit nog niet eens 10 procent is van alles wat wel langs de politie is gegaan, spreekt voor zich.

"De jeugd wordt volgestopt met verkeerde informatie over drugs. Het 'onschuldige jointje' is helemaal niet zo onschuldig meer en is 30 keer zo sterk als in de jaren zeventig. Daarom vinden wij het belangrijk jongeren de ware informatie te geven, zodat ze zelf kunnen beslissen om er niet aan te beginnen," aldus een woordvoerster van de campagne.

Honderden boekjes werden neergelegd in verschillende winkels, zodat iedereen er vrij toegang tot had. Met in hun achterhoofd de overlast van de coffeeshops naast hun deur, waren de meeste winkels meer dan blij om hun steentje bij te kunnen dragen aan de verspreiding van de juiste informatie. En dat de boekjes ook bij de jeugd in trek waren, bleek wel uit het feit dat jongeren in de winkel al om hun eigen exemplaar vroegen aan een medewerker van de "Geen drugs" campagne voordat de boekjes ook maar waren neergelegd.

"Geen drugs, wél leven" is opgericht vanuit de Scientology kerk met als doel jongeren te voorzien van de juiste informatie, want zoals L. Ron Hubbard al zei: "Red het kind en je red de wereld." Inmiddels zijn er al meer dan 22 miljoen boekjes verspreid.

http://www.scientology-kerk.nl





Ingezonden persbericht