Gemeente Zijpe


Woningbouw in Schagerbrug

Op 16 december 2009 is door de heer P.C. Morsch, wethouder Ruimtelijke Ordening van de gemeente Zijpe en de heer F.L. Nannings, directeur van USP Vastgoed bv, de realisatieovereenkomst voor het woningbouwplan Buitenvaert te Schagerbrug getekend.

Hierdoor krijgt Schagerbrug de uitbreiding waar het al jaren om zit te springen. Het wordt een prachtige wijk, met veel groen en water, waar je je longen vult met frisse lucht en ver kunt kijken. Buitenvaert wordt een wijk met ruimte voor spel en avontuur. Een plek, op steenworp afstand van de stad Schagen, waar je groot zou willen worden.

Â

De nieuwe wijk krijgt een mix van sociale woningenbouw en vrije sectorwoningen. Zoals de plannen er nu liggen, gaat het in totaal om 56 eenheden, van starterswoningen tot twee-onder-één-kapwoningen en vrije sector kavels voor zelfbouw. Zie hiervoor de verkavelingsplantekening hieronder. Daarmee wil de gemeente met name starters en jonge gezinnen ruimte geven. Ook aan een andere doelgroep is specifiek aandacht besteed, namelijk senioren in de vorm van levensloop bestendige woningen. Tevens worden er door bouwbedrijf P. Ott uit Schagerbrug, 5 vrijstaande woningen aan de rand van het plan ontwikkeld.

Â

Wonen in Buitenvaert staat garant voor genieten van het dorpsleven, maar dan voorzien van alle moderne gemakken.


* 2009-12-16 bijlage verkavelingsplan.pdf (1,38 MB)