Welk goed doel is de gelukkige tijdens de Grote Gift Finale?

03/11/2009 13:00

3M Nederland B.V.

Circa 80.000 mensen gaven de afgelopen zeven maanden op internet hun voorkeur aan voor een van de 84 projecten die zijn ingezonden voor de Grote Gift 2009. Op basis van de publieksvoorkeuren zijn twaalf inzenders genomineerd die zich aanvullend mogen presenteren. Tijdens het Grote Gift Finale Event op 17 december a.s. maakt presentator Tom Egbers bekend welk project het bedrag van 50.000 euro ontvangt.

De inzenders van de twaalf genomineerde projecten ontvangen een vragenlijst waarin extra informatie wordt gevraagd over hun project. Daarnaast voert een deskundige jury een check uit om te controleren of het een concreet project betreft dat volgend jaar wordt uitgevoerd. Aan de hand van de verzamelde informatie nomineert de jury vijf projecten voor de Grote Gift Finale. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst kunnen de medewerkers van 3M Nederland stemmen op hun favoriete project. Bij de keuze van het project dat de Grote Gift ontvangt, tellen de eerder via de website uitgebrachte stemmen echter het zwaarst!

Concrete projecten

Het 3M Fonds stelt de Grote Gift jaarlijks beschikbaar aan een charitatieve instelling voor uitvoering van een bijzonder project in Nederland. Een belangrijke voorwaarde is dat het geld in het jaar na uitreiking van de gift ook aan het aangemelde project wordt besteed. Niet-commerciële organisaties konden tot 1 oktober 2009 projecten aanmelden via de website van het 3M Fonds. Bezoekers van de site konden vervolgens tot en met 31 oktober hun stem uitbrengen.

Maatschappelijke bijdrage

Met de instelling van het 3M Fonds en de Grote Gift wil 3M een bijdrage leveren aan maatschappelijke projecten in Nederland. Voor de Grote Gift kunnen projecten worden aangemeld in vier categorieën: cultuur, educatie, gezondheid en natuur & milieu. Het 3M Fonds werd in 2008 ingesteld naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van 3M. De eerste Grote Gift werd vorig jaar uitgereikt aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting voor het project 'Schone longen, een gezond gewicht'





http://www.3Mfonds.nl/