SMK

Hoorzitting 17-12-2009

Maatlat Duurzame Veehouderij-vleeskalverstallen

De Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) startte op 1 januari 2007. De MDV bestaat uit criteria voor pluimvee-, varkens- en melkveestallen. Op dit moment ontwikkelt SMK criteria voor vleeskalverstallen. Animal Sciencegroup van Wageningen Universiteit maakt hiervoor een concept certificatieschema.

Met het MDV-certificaat kan de ondernemer deelnemen aan de fiscale regelingen MIA (milieu-investeringsaftrek) en Vamil (willekeurige afschrijving). Dit zijn vrijwillige bovenwettelijke regelingen die als doel hebben ondernemers te stimuleren extra stappen te zetten in het kader van integrale duurzaamheid. De huidige thema's binnen de MDV zijn ammoniakemissie, dierenwelzijn, diergezondheid en directe energie.

In 2010 worden in de MDV criteria toegevoegd voor vleeskalverstallen. Deze criteria zijn in concept gereed en SMK organiseert hiervoor een hoorzitting. Het doel van deze bijeenkomst is geĂŻnteresseerden de mogelijkheid te bieden om te reageren op de conceptcriteria. Het College van Deskundigen Maatlat Duurzame Veehouderij dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, neemt de reacties mee in de definitieve besluitvorming en stelt de criteria vervolgens vast voor publicatie.

De hoorzitting Maatlat Duurzame Veehouderij - Vleeskalverstallen vindt plaats op:

Donderdag 17 december 2009 van 13.30 tot 16.30 uur bij Hoog Brabant in Utrecht