Academisch ziekenhuis Maastricht

Gezamenlijke voorlichting over de Bevalling! Publicatiedatum: 06-12-2009 Bron: Persbericht Auteur: Stafdienst Communicatie Datum: 06-12-2009

In het azM vindt elke 3e donderdag van de maand een informatieavond plaats over de bevalling. De avond is bedoeld voor alle zwangeren en hun partner binnen de regio 'maastricht - heuvelland'. Eerstvolgende avond is 17 december. Deelname is vrijblijvend (u hoeft zich ook niet aan te melden) en de avond is gratis toegankelijk. Aanvang 19.00 uur. Deze informatieavond is bedoeld om zwangeren en hun partner door middel van juiste en volledige informatie over de bevalling (waaronder ook de kans op een eventuele verwijzing naar het ziekenhuis) beter voor te bereiden op deze bevalling. Hierdoor hopen we dat zwangeren én hun partner beter om kunnen gaan met de gebeurtenissen en regelingen rondom de bevalling.

Tijdens deze avond geven deskundigen informatie over de (thuis)bevalling door de verloskundige en de gynaecoloog. Samen zullen ze alle mogelijkheden en keuzes bespreken rondom de bevalling in zowel de thuissituatie als in het ziekenhuis. Denk aan pijnstilling of kunstverlossing. Verder schenken zij aandacht aan de gang van zaken bij (acute) verwijzing tijdens de zwangerschap / bevalling. De kraamverzorgende vertelt over de zorg tijdens de kraambed-periode. Als laatste vertelt de verpleegkundige over de lichamelijke en psychische gevolgen van een eventuele opname en geeft ze informatie over praktische zaken.

Bezoek Na de bijeenkomst bestaat de mogelijkheid de verloskamers van het ziekenhuis te bezoeken onder leiding van de verpleegkundige.

De eerstvolgende informatieavond is op donderdag 17 december. Aanvang: 19.00 uur. Locatie: Greep-zaal, niveau 4 academisch ziekenhuius Maastricht. De data voor volgend jaar zijn te vinden in de agenda op www.zwangerinlimburg.nl en in de agenda op deze site