Gemeente Winterswijk


Bestemmingsplan Ratum en reclamebelasting op raadsagenda

11 december 2009

Winterswijk - Op 17 december vergadert de raad van de gemeente Winterswijk onder meer over het bestemmingsplan Ratum en de invoering van de reclamebelasting. Het is de laatste raadsvergadering van dit jaar. De vergadering begint om 19.30 uur. De vergadering is openbaar en vindt plaats in de raadzaal aan het Mevr. Kuipers Rietbergplein 1. De raadsvergadering is live via internet te volgen via een knop op de homepage van de gemeentelijke website.

Bestemmingsplan Ratum
Gelders Landschap, De Woonplaats, Estinea en Siza Dorp Groep hebben een plan ingediend om Scholtegoed Hesselink aan de Hesselinkweg 2 te verbouwen tot een zorgvoorziening met dertien appartementen, een activiteitencentrum en 4 huurwoningen. Hiervoor is een bestemmingsplanwijziging nodig. Het bestemmingsplan heeft ter inzage gelegen en er zijn vijf zienswijzen ingediend. Het college stelt de raad voor deze zienswijzen ongegrond te verklaren en het bestemmingsplan Ratum met de bijbehorende reactienota vast te stellen. Als de raad hiermee instemt kan het plan gerealiseerd worden.

Invoeren reclamebelasting
ABH/City Vereniging Winterswijk heeft de gemeente verzocht een reclamebelasting voor het centrum van Winterswijk in te voeren ter financiering van een ondernemersfonds. Doel van het ondernemersfonds is het versterken en verbeteren van het centrum van Winterswijk. Door het invoeren van reclamebelasting worden de kosten verbonden aan het verbeteren en versterken van het centrum verdeeld over álle ondernemers in het centrumgebied. Via een raadgevend referendum onder alle ondernemers heeft de meerderheid aangegeven voor invoering van reclamebelasting te zijn. Alle ondernemers in het afgebakende gebied die een openbare aankondiging hebben, zullen met ingang van 1 januari 2010, ¤ 540,00 per jaar per winkelpand/object gaan betalen. Voor ondernemers die bij de ondernemersvereniging zijn aangesloten, wordt het lidmaatschapsgeld met dit bedrag verminderd. Het college stelt de raad voor in te stemmen met het vaststellen van de 'Verordening Reclamebelasting Winterswijk Centrum 2010'.