Gemeente Zijpe


Volgende week tweede vaccinatieronde Mexicaanse Griep

Volgende week start de tweede ronde van vaccinaties voor kinderen tussen 6 maanden tot en met vier jaar en huisgenoten van baby's tot en met vijf maanden door de GGD Hollands Noorden. De eerste vaccinatieronde tegen Nieuwe Influenza A (H1N1) is goed verlopen. Het regionale opkomstpercentage in onze regio was 69% tegen een landelijk opkomstpercentage van 72%.

Uiteraard hopen we dat de tweede ronde hetzelfde beeld of beter laat zien. Het is belangrijk om ook de tweede vacciantie te halen, want hiermee is men maximaal beschermd tegen het Mexicaanse griepvirus. Deze griep kan grillig zijn, we weten niet of het verloop mild blijft en of het aantal ziektegevallen blijft afnemen. De GGD'en hebben mede daarom een extra vaccinatieronde in januari ingelast, zodat iedereen die in aanmerking komt de gelegenheid heeft om de vaccinatieserie af te maken. Voor de GGD Hollands Noorden houdt dat in dat iedereen die komende week de eerste vaccinatie komt halen ter plekke hoort waar en wanneer de tweede vaccinatie plaats vindt. Deze mensen hebben al een registratiekaart en uitnodiging met plaats en tijd ontvangen.

Â

De locaties waar de tweede ronde plaats vindt, zijn dezelfden als bij de eerste ronde. Voor inwoners van Zijpe is dit op 17 december in Sportcenter, Schootenweg 2 te Den Helder.

Â

Neem uw registratiekaart mee!!

Â

Â

Â

Â

Â

Oproepkaarten

Â

Iedereen die voor een vaccinatie in aanmerking heeft in november een oproepkaart gekregen. Bij de oproepkaart is nadere informatie verstrekt over de datum van vaccinatie, de locatie en het tijdstip. Er zijn twee uitnodigingsbrieven verstuurd. Eentje voor (oudersverzorgers van) kinderen tussen 6 maanden tot en met 4 jaar en één voor ouders/verzorgers, inwonende broertjes, zusjes van kinderen tussen 0 en 6 maanden. Ook op de website www.ggdhollandsnoorden.nl (klik op de button Grieppandemie) is op te vragen wie zich op welk moment moet melden en waar de vaccinatie wordt verstrekt. Dat kan eenvoudig door het intoetsen van de postcode.

Â

Â

Â

Informatienummer en website

Â

GGD Hollands Noorden heeft voor vragen het informatienummer 072 566 2662 opengesteld. Het nummer is alleen bereikbaar tijdens kantooruren (8.30 - 17.00 uur). Ook is een publiekswebsite beschikbaar. Op de website wordt het publiek in de regio geïnformeerd over diverse zaken, vooral zaken die betrekking hebben op lokale en regionale maatregelen. Op de website is ook een uitgebreide vraag- en antwoordrubriek te vinden. De site is te benaderen via: www.ggdhollandsnoorden.nl en www.veiligheidsregio-nhn.nl Klink op de button Grieppandemie.Â

Â

Â

Â

Â