Gemeente Smallingerland


Kiryat Onoplein afgesloten

Op donderdag 17 december, in verband met de tweede ronde van de griepprik in De Lawei.

Donderdag 17 december zijn het Kiryat Onoplein en de parkeervakken achter muziekschool De Meldij de hele dag alleen beschikbaar voor mensen die een oproep hebben gekregen voor de vaccinatie in schouwburg De Lawei.

Op 26 november kregen kinderen vanaf 6 maanden t/m 4 jaar de eerste prik tegen de Mexicaanse griep. Ook besloot de Minister van Volksgezondheid huisgenoten van zuigelingen van 0 t/m 6 op te roepen als risicodoelgroep. 2634 Smallingerlanders maakten gebruik van de oproep, het totale opkomstpercentage kwam daarmee op 76,7%.

Om voor een snelle doorstroom te zorgen is het KO-plein op 17 december alleen toegankelijk vanaf de Gauke Boelensstraat. Bezoekers kunnen het plein weer verlaten via de tussendoorgang naar de Burgemeester Wuiteweg. Dit wordt met borden aangegeven en er zijn verkeersregelaars aanwezig. Er geldt die dag een maximale parkeertijd van 30 minuten. Albert Heijn en zwembad De Welle zijn wel gewoon bereikbaar.

Wij raden de bezoekers voor de vaccinaties aan zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar De Lawei te komen. Vlakbij de hoofdingang is er volop gelegenheid om de fiets neer te zetten.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.grieppandemie.nl en www.ggd.nl of belt u met 0800-1100 (gratis).