Gemeente Elburg


Eerste bouwhandeling Van Kinsbergen college, Elburg

Bijna twee jaar na de fatale brand kan de nieuwbouw van het Van Kinsbergen college beginnen. Op donderdag 17 december aanstaande om 14.30 uur zullen de wethouder van onderwijs van de gemeente Elburg, de heer Gerard van der Velde, en de locatie directeur van het Van Kinsbergen college, de heer Han Giesen, de eerste bouwhandeling verrichten. Om de start van de bouw te markeren zullen ze gezamenlijk enkele piketpalen slaan op het bouwterrein op de hoek van de Paterijstraat en de Hellenbeekstraat.

Na afloop van het officiële gedeelte is er gelegenheid voor een kop koffie en een traktatie in de tijdelijke huisvesting van het Van Kinsbergen college aan de Arent Toe Boecoplaan.

De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan de voorbereidingen van de bouw. BRT Architecten heeft een mooi gebouw ontwikkeld. De leiding van de school is er erg blij mee.

De bouw zal gerealiseerd worden door Bouwbedrijf Prins bv uit 't Harde. Het werktuigbouwkundig deel wordt verzorgd door installatiebedrijf Jansen uit Zwolle. De elektrische installatie en databekabeling worden aangelegd door Koldijk uit Zwolle.

Gegevens:

Opdrachtgevers: Gemeente Elburg en Openbaar onderwijs Zwolle en regio

Gebruiker: Van Kinsbergen College

Project: Schoolgebouw met aangebouwde gymzaal

Architect: BRT Architecten (Alkmaar)

Projectbegeleiding: Penta Rho (Apeldoorn)

Uitvoering: Prins bouw bv ('t Harde), Installatiebedrijf Jansen (Zwolle), Koldijk (Zwolle)

Start bouw: december 2009.

Gereed: december 2010/ januari 2011

Tijd: 14.30 uur

Plaats: Paterijstraat 17 (hoek Hellenbeekstraat/ Paterijstraat), Elburg

Contactpersoon: Mathieu Stroobach, T: 0525 682205 E: stb@capellen.nl

Website: www.capellen.nl