Gemeente Overbetuwe


Wethouder Witjes opent VIP Heteren

---

Op de hoek van de Flessestraat / Beemdhof in Heteren is een VIP (= Verpakkingen Inzamel Plaats) voor de inzameling van kunststofverpakkingen geplaatst. Naast de VIP zijn ook ondergrondse containers geplaatst voor glas, blik en drankenkartons (melk- en sappakken).
U kunt nu dus ook alle lege verpakkingen gescheiden inleveren in Heteren.

Heteren is de laatste dorpskern waar een VIP is geplaatst. Wethouder Witjes zal daarom op donderdag 17 december om 11.00 uur de VIP officieel in gebruik nemen. Iedereen is hierbij van harte welkom.

De VIP is de hele week geopend van 8.00 tot 22.00 uur. Buiten deze uren zitten er 2 rolluiken voor de VIP. Lege verpakkingen mogen dan niet naast de VIP geplaatst worden. Op deze manier blijft de omgeving schoon en netjes.

Gemeente Overbetuwe wil een goed voorzieningenniveau voor verpakkingsafval realiseren. Dit moet resulteren in een nog betere scheiding van het verpakkingsafval en een hoog servicegehalte voor de burger. Met deze aanpak wil de gemeente een positieve bijdrage leveren aan het duurzaam hergebruiken van grondstoffen. Door alle lege verpakkingen gescheiden te houden, kan de grijze afvalcontainer ook minder vaak aan straat worden gezet. Dit betekent lagere kosten voor huishoudens.
Op de volgende locaties kunt u uw kunststofverpakkingen en drankenkartons kwijt:
⢠Driel (Polenplein)
⢠Elst ( Europaplein)
⢠Elst (Senaat)
⢠Herveld (Het Dorpsplein)
⢠Heteren (hoek Flessestraat / Beemdhof)
⢠Oosterhout (hoek Peperstraat / Gansstraat) in ondergrondse container
⢠Zetten (Julianaplein)