Gemeente Sint-Oedenrode


Laatste wijziging op: 16 december 2009

Persbericht: Plaatsen van de eerste veldpoort 17 december 2009 aan de Sliperman in Schijndel

Het is nu zover. De eerste veldpoort is vervaardigd door leerlingen van het Elde College.

De opening is op 17 december aanstaande om 15.00 uur. De gemeenten Boxtel, Sint-Oedenrode en Schijndel zijn volop bezig met het project Veldpoorten. Ze zetten zich samen in voor het ontwikkelen, plaatsen en in stand houden van veldpoorten in het regionale landschap. De veldpoorten worden voorzien van een historische naam, waardoor ook de cultuurhistorie bewaard blijft. Geïnteresseerde particulieren kunnen aangeven of zij willen participeren in de verfraaiing van het landschap door het plaatsen van deze veldpoorten op hun gronden.

Bijdragen

Mede dankzij de financiële bijdragen van de Provincie Noord-Brabant en de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, afdeling Noord-Brabant, heeft dit project veel aandacht gekregen en hebben belangstellende particulieren zich al gemeld. Ook de betrokkenheid van leerlingen uit het voortgezet onderwijs uit de gemeenten Schijndel en Boxtel maken het project bijzonder.

Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland

Veldpoorten in de gemeenten Boxtel, Sint-Oedenrode en Schijndel maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landboel zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder regie van provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in de reconstructiecommissie De Meierij.

Programma

Om 15.00 uur is de ontvangst van de gasten aan de Sliperman in Schijndel. Om 15.15 uur zal wethouder Claassen namens de drie gemeenten de poort officieel onthullen, samen met de leerlingen van het Elde College, die deze eerste poort hebben gemaakt.

Burgemeester Wernerplein 1 5492 GD Sint-Oedenrode tel: 0413-481911 e-mail: info@sint-oedenrode.nl