Deelgemeente Charlois Rotterdam

Uitreiking Pimp my Block Award

Op donderdag 17 december reikt de Nationale Jeugdraad (NJR) de felbegeerde Pimp my Block Award uit. In Charlois leverden jongeren van 14 tot 23 jaar ideeën in om hun wijk aantrekkelijker te maken voor leeftijdsgenoten. Daarom wordt nu een hoofdprijs van 5.000,- uitgereikt voor de uitvoering van het idee.

Rotterdammer Everon Jackson Hooi (bekend van de TV-serie Goede Tijden, Slechte Tijden) is ambassadeur van het project. De uitreiking vindt donderdag om 19.00 uur plaats in Theater Zuidplein.

Pimp my Block

Pimp my Block laat jongeren actief meedenken over hun buurt. Ze mogen zelf bedenken hoe ze hun omgeving willen verbeteren. Zij leverden daarvoor ideeën in die een positieve bijdrage geven aan de sociale samenhang. Bij de inzendingen zaten veel ideeën voor een eigen plek voor jongeren, maar ook voor bijvoorbeeld een voetbaltoernooi, graffitiworkshops of het bewerkstelligen van meer contact tussen jong en oud.

Pimp my Block is een initiatief van NJR en wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en de gemeenten waar het project actief is. In Rotterdam wordt het project uitgevoerd in samenwerking met Gemeente Rotterdam, Zebra Star Art Entertainment, Charlois Welzijn, de deelgemeente Charlois en de jongeren uit Overschie en Charlois.

Kijk voor meer informatie op www.pimpmyblock.nl en www.njr.nl