Gemeente Enschede

Opening vernieuwde speelplek naast 't Ni-je Terphoes

Op donderdag 17 december is om 15:15 uur de opening van de vernieuwde speelplek naast wijkcentrum 't Ni-je Terphoes in Boswinkel. De opening wordt gedaan door de buurtkinderen en is helemaal in kerstsfeer. De speelplek is gerealiseerd door een financiële bijdrage van Buurt in Actie en de woningcorporaties Domijn en Ons Huis.

Het plan voor de speelplek komt van een groep buurtbewoners samen met peuterspeelzaal Nijntje Pluis. Deze buurtbewoners kennen elkaar vanuit het project 'Samen naar Buiten'. De bewoners hebben het plan zelf ook uitgewerkt. Met ondersteuning van de gemeente Enschede, Alifa, De Woonplaats en Ons Huis is het plan vervolgens uitgevoerd. De speelplek is bedoeld voor alle kinderen in de wijk van 2 tot 6 jaar en de kinderen van de peuterspeelzaal. Ook kunnen de ouders van deze kinderen de plek gebruiken als een ontmoetingsplek.

De speelplek naast 't Ni-je Terphoes is uitgebreid met fraaie toestellen, een ronde bank met tafel voor kleine kinderen en een picknicktafel voor de ouders. De groep wijkbewoners heeft dit samen met medewerkers van de peuterspeelzaal uitgezocht. De groep bewoners uit Boswinkel heeft door het Buurt in Actie-project nog wekelijks contact met elkaar. Daarnaast sporten ze samen en volgen ze een aantal cursussen.

Geplaatst: 16 december 2009.

16 december 2009