Gemeente Stadskanaal

Burgemeester Galama gaat donderdagochtend 17 december vanaf 8.50 uur flyeren in een VWO-5 klas op het Ubbo Emmius. Ze deelt flyers uit over de nachtbus, om deze extra onder de aandacht te brengen. Aanleiding is dat de nachtbus meer opstapplekken krijgt. Daarnaast is het de bedoeling dat meer jongeren gebruik gaan maken van de nachtbus, zodat het reizen van en naar de uitgaanslokatie veiliger wordt.

Discussie met leerlingen

Aansluitend aan het flyeren zal burgemeester Galama de discussie aangaan met de leerlingen uit de klas over het nut van de nachtbus en de extra veiligheid die de nachtbus oplevert. Leerlingen zullen vervolgens zelf in de andere klassen gaan flyeren. Ook op het Noorderpoort worden flyers uitgedeeld en in beide scholen worden posters over de nachtbus opgehangen.

Extra opstapplekken

De opstapplekken voor de nachtbus worden per 19 december uitgebreid. De nachtbus reed voorheen van Gieten via Gasselte en Gasselternijveen naar Stadskanaal en van daaruit naar Musselkanaal en Ter Apel. Vanaf 19 december rijdt de nachtbus ook op Borger, Buinen, Nieuw-Buinen, Alteveer, Onstwedde en Vlagtwedde.

Gratis meerijden

Om de extra opstapplekken te promoten kunnen mensen zaterdag 19 december na 12 uur 's nachts gratis opstappen op de nachtbus. Normaal kost een enkeltje voor de nachtbus EUR 1,50, EUR 4,00 of EUR 6,00, afhankelijk van de afstand. De nachtbussen worden verzorgd door Qbuzz.

Op 5 september 2009 reed de nachtbus voor de eerste keer. Burgemeester Galama maakte toen een rit met de nachtbus, samen met de politiechef en mensen van het OV-bureau Groningen Drenthe. De nachtbus is in het leven geroepen om jongeren de mogelijkheid te bieden veilig op stap te gaan.

* 16 december 2009