Donderdag grote verkeersproblemen door sneeuw

16/12/2009 15:38

Meteo Consult

De komende 36 uur trekt een sneeuwstoring langzaam over het land. Zowel de ochtend- als de avondspits zal grote hinder van de sneeuw ondervinden.

Vanavond en vannacht gaat het geleidelijk op steeds meer plaatsen sneeuwen, waarbij de neerslag vanavond voorafgegaan kan worden door lichte ijzel. Donderdagochtend sneeuwt het vooral in een strook van Brabant tot Groningen. Plaatselijk valt er meer dan 5 centimeter. In de middag en avond gaat het ook in het westen van het land opnieuw sneeuwen. Omdat de sneeuwstoring zo langzaam trekt, kan er in totaal plaatselijk meer dan 10 centimeter komen te liggen.

Het verkeer zal vooral in de ochtendspits veel hinder ondervinden van de sneeuwval. Hoewel overal preventief gestrooid wordt zal door het ontbreken van veel verkeer tijdens de nachtelijke uren de gladheidsbestrijding niet optimaal uitvoerbaar zijn. Vooral weinig bereden rijstroken en spitsstroken voorzien van ZOAB zullen lastig sneeuwvrij gehouden kunnen worden. Om die reden wordt vooral in de ochtendspits hinder verwacht. Hoewel overdag en in de middag door de grote verkeersstroom de weg beter berijdbaar zal blijven, wordt door de sneeuwval ook voor de avondspits veel vertraging verwacht.





http://www.weer.nl