Kinderen bouwen levend hart voor kinderen

16/12/2009 17:39

SOS-Kinderdorpen

Op donderdag 17 december bouwen kinderen in Amsterdam een levend hart voor kinderen die er alleen voor staan in de wereld. In het kader van een grote Harten-campagne van SOS Kinderdorpen staan de kinderen stil bij leeftijdgenootjes die het zonder familie en thuis moeten stellen.

In aanloop naar de feestdagen, startte de internationale kinderhulporganisatie SOS Kinderdorpen dit najaar een actie om aandacht te vragen voor kinderen die er wereldwijd alleen voor staan. Door iedereen in Nederland op te roepen deze kinderen een plekje in hun hart te geven. Marcel Beerthuizen, algemeen directeur SOS Kinderdorpen: "Waar de meeste mensen de feestdagen traditiegetrouw vieren met hun familie, is het een nijpend idee dat er nog steeds iedere dag weer kinderen buiten de zorg van hun familie vallen. En miljoenen kinderen niemand hebben die voor hen zorgt. Juist voor deze kinderen zorgen we ervoor dat zij kunnen opgroeien in een liefdevol gezin."

De Harten-campagne werd deze maand al opgepakt door vele families en scholen die zelf een hart bouwden en hun foto hiervan inzonden aan het goede doel. Skon kinderdagopvang koos ervoor massaal gehoor te geven aan de actie. Met twee vestigingen op IJburg bouwen zestig kinderen op donderdag 17 december een groot hart voor hun leeftijdgenootjes elders in de wereld. Skon woordvoerder Marco Doeser: "We steunen SOS Kinderdorpen al langer als partner, maar deze actie sprak ons zó aan. Voor de kinderen is het ook leerzaam; ze leren iets over sociale kwesties en we merken aan hen dat ze het geweldig vinden om zich ervoor in te zetten."

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

http://http:www.soskinderdorpen.nl