Gemeente 's-Hertogenbosch

17-12-2009
Winnaar DOE-geld prijsvraag 2009 én installatie jongerenambassadeurs Woensdag 16 december 2009 reikte Bart Eigeman (wethouder van onder meer Jeugd & Onderwijs) de DOE-geld prijs 2009 uit aan Lars van Tuijl. Deze gelegenheid was ook het startmoment voor de nieuwe jongerenambassadeurs.
Winnaar DOE-geld prijsvraag
De gemeente wil graag goede initiatieven van jongeren ondersteunen. Jongeren met een goed idee kunnen daarom bij de gemeente DOE-geld aanvragen. Bovendien organiseert de gemeente elk jaar een prijsvraag. Wie het beste idee bedenkt, vóór en door jongeren, wint EUR10 000,-. De winnaar van 2009 is Lars van Tuijl. De 19e jarige illusionist Lars wil een illusie show voor jongeren opvoeren. In één avond laat hij verschillende disciplines en meerdere acts zien, en dat allemaal in één show vormgegeven. De jury vond het goed dat Lars cultuur en illusie op een creatieve, laagdrempelige en verassende manier naar jongeren toe wil brengen. Samen met de jongerencontactambtenaar van de gemeente wordt nu gekeken hoe zij hun initiatief zo goed mogelijk kunnen gaan uitvoeren.
Enthousiaste ambassadeurs
Tijdens deze avond installeerde de wethouder officieel 8 nieuwe jongerenambassadeurs. Ze komen van zes verschillende middelbare scholen: Rodenborch College, Sint Janslyceum, Pierson College, Jeroen Bosch College, Sancta Maria en Hervion. Sinds vorig jaar mag het ambassadeurschap voor deze jongeren als maatschappelijke stage dienen. De jongerenambassadeurs zijn er om jongeren te betrekken bij de gemeente. Zij zullen aanwezig zijn op activiteiten voor en door jongeren. Bovendien gaan alle jongerenambassadeurs samen twee activiteiten in 2010 organiseren. Daarnaast kiezen zij een tweede taak. Dat kan zijn het lidmaatschap van de DOE-jury, jongerenjournalist voor de website www.xshero.nl of actief zijn in Y.I.P. (Young and Interested in Politics). Naast scholieren, zijn er dit jaar ook een aantal studenten actief als ambassadeur. Meer informatie
Wie interesse heeft in de jongerenambassadeurs en het DOE-geld kan kijken op www.xshero.nl. Ook kun je direct contact opnemen met jongeren contact ambtenaar Jennifer Artz, via telefoonnummer (073) 651 96 16 of e-mail j.artz@s-hertogenbosch.nl.