Philips verkoopt in Benelux 500.000ste Ambilight televisie

17/12/2009 09:48

Philips Electronics Nederland B.V.

De komende weken verkoopt Philips in de Benelux de 500.000ste Ambilight televisie. Met deze unieke technologie maakte Philips het in 2004 mogelijk om in de huiskamer een nog rijkere kijkbeleving te creëren. Philips is destijds met de introductie van Ambilight een hoger segment van luxe TV toestellen in gestapt en is nog steeds één van de grootste spelers in waarde. Philips viert deze mijlpaal onder andere met een consumentenactie in Nederland waarbij consumenten een reis naar Los Angeles kunnen winnen. Wereldwijd verkocht Philips reeds 4 miljoen Ambilight TVs.

De missie van Philips is het leven van mensen te verbeteren door producten te bieden ten behoeve van hun gezondheid en welzijn. Uit onderzoek is gebleken dat TV kijken voor een grote hoeveelheid mensen één van de belangrijkste manieren is om te ontspannen en welzijn te ervaren. Ambilight heeft als kracht dat het naast een grote entertainment functie ook nog eens verzachtend werkt aan de ogen en TV kijken dus nog aangenamer maakt. Het licht vanachter het TV scherm past zich aan op basis van de kleuren in het beeld en geeft een lichtschijnsel op de muur waardoor het beeld verder wordt verbreidt, indrukwekkend zoals je ook in de bioscoop ervaart.

Ambilight toen en nu

Na de introductie in 2004 met een twee-zijdige CCFL Ambilight technologie werd in 2006 deze technologie aan meerdere zijden van het TV toestel uitgebreid. Daarnaast zijn de CCFL lampen verruild voor LED verlichting wat de TVs een stuk energie zuiniger maakt maar waardoor ook het beeldcontrast nog eens extra is verbeterd. In 2007 werd de ultieme Ambilight TV gelanceerd, de Aurea, een design TV met een compleet meekleurende rand. De laatste (derde) generatie Aurea van dit jaar laat de LED verlichting naadloos vanuit het beeld doorlopen met Ambilight Active Frame. Deze gepatenteerde Philips technologie maakt gebruik van meer dan 250 leds om een meerkleurig lichtkader rond het scherm te creëren, dat verlengd wordt op de wand. De nieuwste innovatie van de Ambilight range is Net TV, een internet functie geïntegreerd in de TV waarmee de consument toegang heeft tot het open internet en een reeks speciaal ontwikkelde informatie- en entertainmentdiensten, zonder extra abonnementen of een decoder.

Ambilight TVs zijn beschikbaar in Oostenrijk, Belgie, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kazakstan, Latvia, Lithuania, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenie, Rusland, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Turkije, UK en Ukraine.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.philips.nl/nieuws


Noot voor de redactie:

Voor meer overige informatie (