Geen koude kale kerst voor zzp'ers dit jaar

17/12/2009 09:51

Text 100 B.V.

FNV Zelfstandigen, belangenbehartiger van ruim 13.000 zzp'ers in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg, heeft vandaag samen met zo'n honderd zzp'ers in Het Vechthuis te Utrecht de kerst ingeluid.

Veel zzp'ers hebben bewust gekozen voor een bestaan als zelfstandige ondernemer, waar zij veel plezier aan beleven. Helaas krijgen zij in deze positie vaak geen kerstpakket en daarom heeft FNV Zelfstandigen samen met FNV KIEM een speciale kerstpakkettenlunch georganiseerd. De zzp'ers konden hun creativiteit de vrije loop laten gaan door zelf een kerstpakket samen te stellen. De kerstpakketten werden onderling uitgewisseld door de ongeveer honderd aanwezigen. Agnes Jongerius heeft tijdens de lunch een kerstverhaal verteld.

Het idee is vorig jaar bedacht door de twee zzp'ers, Wies Kalsbeek en Desiree Meulemans om er voor te zorgen dat zelfstandigen ook rond deze tijd van het jaar een kerst pakket kunnen ontvangen. "Toen ik tien jaar geleden begon als zzp'er vond ik de weken rond kerst zo koud en kaal dat ik samen met Desiree besloot om een kerstpakkettenlunch te organiseren. Er bleek enorm veel animo voor te zijn daarom besloten we om dit jaar contact op te nemen met FNV Zelfstandigen.", aldus Kalsbeek van Uit de Verf.

Linde Gonggrijp, directeur van FNV Zelfstandigen is erg enthousiast over het initiatief.

"Het is belangrijk dat onze leden elkaar leren kennen en stimuleren in het ondernemerschap. Daarnaast hopen we dat deze kerstpakkettenlunch een stimulans is voor de zzp'ers om van 2010 een succesvol jaar te maken op zowel het persoonlijk vlak als in het ondernemerschap. ."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.fnvzzp.nl