Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Regio Regie Floriade Venlo
De Floriade en wegbeheerders gaan samenwerken om het Floriadeterrein en de regio Venlo goed bereikbaar te houden tijdens de Floriade. Provincie, Rijkswaterstaat, de Floriade en regiogemeenten gaan samen aan de slag in de Regio Regie Floriade Venlo.

Met de Floriade (2012) in aantocht en grootschalige bouwprojecten, zoals de aanleg van de A74 en de Greenportlane, is enige verkeershinder in de directe omgeving van Venlo niet uit te sluiten. De Provincie wil samen met de regionale partners alles in het werk stellen om deze verkeershinder tot een minimum te beperken. De gebiedsgerichte aanpak is een studie welke wordt gebruikt voor de voorbereiding en realisatie van verkeersmanagementmaatregelen. Bedoeld om het verkeer tijdens grote drukte over alternatieve geschikte routes te sturen of te informeren over de verkeershinder. Daaruit is gebleken dat deze maatregelen alleen niet voldoende zijn om de bereikbaarheid van de Floriade en de regio Venlo te kunnen garanderen. Mede gelet op de vele bouwprojecten (A74 en de Greenportlane) in dit gebied, is een integrale benadering van de mobiliteitsproblematiek noodzakelijk.

Diverse partijen zijn bezig met voorbereidingen en komen tot de conclusie dat er behoefte is aan coördinatie en afstemming. Die elementen zijn van wezenlijk belang om zodoende de verkeershinder te bepalen en met inzet van verschillende soorten maatregelen, zoals verkeer- en mobiliteitsmanagementmaatregelen (stimulering van fiets, openbaar vervoer, carpoolen of op een ander tijdstip reizen) deze hinder te beperken. De Provincie gaat dit coördineren door het opzetten van een overlegstructuur waarin alle betrokken partijen actief deelnemen te weten: Regio Regie Floriade Venlo.

17-12-2009 09:49