Gemeente Coevorden

ontwikkelen van digitale Brede School

Gemeente ontvangt provinciale subsidie voor het ontwikkelen van digitale Brede School

donderdag 17 december 2009

De provincie Drenthe heeft een LEADER-aanvraag (Europees programma voor plattelandsontwikkeling in Zuidoost-Drenthe) van de gemeente Coevorden gehonoreerd voor het project `Digitale Brede School'. In totaal ontvangt de gemeente EUR 68.000,-. In de wijken Poppenhare en Lootuinen in Coevorden wordt een Brede School gebouwd. Zoals het er nu naar uitziet, start de bouw van de Brede School in 2011. De digitale Brede School is er eind 2010.

De Brede School gaat een belangrijke inloopfunctie voor de wijk vervullen. Ter ondersteuning en verbreding van de mogelijkheden van de brede school wordt een zogeheten digitale brede school ontwikkeld. De digitale brede school is een interactief platform voor alle activiteiten die plaatsvinden in de wijk voor alle leeftijdsgroepen. Een interactieve website biedt de mogelijkheid dat omgeving (de wijk) en brede school elkaar leren kennen, samen optrekken en samenwerken.

Jong en oud
Doel van de digitale Brede School is het op een innovatieve manier jong en oud te betrekken bij ontwikkelingen, activiteiten en gebeurtenissen in de school en in de wijk. Zo biedt de digitale Brede School voor ouders de mogelijkheid om samen met hun kinderen activiteiten uit te kiezen voor de voor-, tussen- en naschoolse opvang, maar kan bijvoorbeeld ook de bingoavond van de wijk op de digitale Brede School worden aangekondigd. Het is een digitaal dorpsplein waar iedereen elkaar ontmoet. De website is gebruiksvriendelijk zodat het ook voor mensen met weinig digitale ervaring mogelijk is om binnen de digitale brede school te participeren. Voor mensen die thuis geen computer met internetaansluiting hebben, wordt een voorziening getroffen.

Lesmateriaal
De digitale middelen worden ook ingezet als lesmateriaal. Als op één van de scholen muziekles wordt gegeven voor het instuderen van een gezamenlijke musical van de drie scholen, kunnen de andere scholen tegelijk oefenen met de eigen muziekdocent door het gebruik van de middelen van de digitale Brede School. Ook kunnen docenten van de drie scholen onderling kennis uitwisselen, maar ook met andere scholen in het land.

Partners
De kernpartners van de Brede School zijn:
* Rooms-Katholieke Daltonbasisschool Panta Rhei; * Christelijke Basisschool Mijndert van der Thijnen; * Openbare basisschool Wilhelmina;
* Promens Care Expertise Centrum;
* Peuterspeelzaal Pinokkio;
* Kinderwereld;
* Stichting Welzijn 2000;
* Centrum voor Jeugd en Gezin Coevorden.

Naast deze kernpartners hebben ook onderstaande organisaties aangegeven interesse te hebben zich aan te sluiten: * T.V.C. Coevorden;
* GGD Jeugdgezondheidszorg;
* Icare Jeugdgezondheidszorg;
* Algemeen Maatschappelijk Werk Coevorden.