Dura Vermeer

Rotterdam - 17 december 2009

Stichting Dura Vermeer Leerwerkplaatsen is officieel

Stichting Dura Vermeer Leerwerkplaatsen is officieel. Oprichters Leendert Kool, directeur van Dura Vermeer Bouw Rotterdam, en Farouc Bonafacia, projectleider van Bonconsult Training en Advies hebben dinsdag 15 december de notariële akte van oprichting getekend.

Dura Vermeer Leerwerkplaatsen is in het leven geroepen om Rotterdamse jongeren weer een kans te geven op de arbeidsmarkt. Jongeren die op het gebied van educatie, vorming en participatie het nodige moeten worden bijgebracht en geen uitzicht hebben op een Tweedekansonderwijs of een baan, krijgen met Dura Vermeer Leerwerkplaatsen de kans maximaal drie maanden werkervaring op te doen op één van de bouwplaatsen van Dura Vermeer Bouw Rotterdam.

Van 16.00 tot 00.00 uur houden zij, onder begeleiding van een coördinator van Stadstoezicht, als bouwconciërge toezicht op de bouwplaats. Tegelijkertijd krijgen ze ook diverse kennis- en vaardigheidstrainingen en een VCA opleiding. Na de leerwerkstage te hebben afgerond zorgen Daad Werkt, het werkgeversplatform van de Gemeente Rotterdam, en BV Aanbouw, een re-integratiebedrijf vanuit de bouw- en infra sector, voor plaatsing van de jongeren.

Met deze partijen is op 25 juni 2008 een samenwerkingovereenkomst getekend dat eind dit jaar eindigde. Om Dura Vermeer Leerwerkplaatsen te borgen voor de komende jaren is er een stichting opgericht. Daarmee is ook de pioniersfase van het initiatief afgesloten.

Fotobijschrift (vlnr) Farouc Bonafacia, de notaris en Leendert Kool