Gemeente Dalfsen

Het Klimaatstraatfeest is weer van start gegaan!

17-12-2009

Gemeente hoopt veel straten zich aanmelden als klimaatstraat.

Jullie doen toch ook mee?

Op 29 mei 2010 wordt voor het tweede keer het Klimaatstraatfeest gevierd. Het startsein voor het Klimaatstraatfeest is intussen door Paul Paulusma gegeven. Het Klimaatstraatfeest is een campagne met als doel om samen met de buren echt iets te doen aan het klimaatprobleem. De gemeente Dalfsen heeft de ambitie om in 2025 CO2-neutraal te zijn. Dat kan zij niet alleen, daarvoor heeft ze alle inwoners van de gemeente Dalfsen nodig. De gemeente Dalfsen hoopt daarom dat zo veel mogelijk straten in de gemeente zich aanmelden als klimaatstraat. Jij doet toch ook mee?

Als je jouw straat opgeeft op www.klimaatstraatfeest.nlkrijg je een eigen site voor de straat. Daarop kun je zien wie er in jouw straat meedoen en waarop je de eigen acties en de burenacties kunt invoeren. Ga met je buren aan de slag met radiatorfolie, de energiemeter, auto delen, dubbel glas en de klimaatvriendelijke maaltijd. Ook een bezoek van Piet Paulusma, die wekelijks zijn weerbericht vanuit een van de deelnemende straten presenteert, is mogelijk.

De 500 meest actieve straten krijgen op 29 mei 2010 allemaal een straatfeest cadeau, met een feestpakket boordevol leuke verrassingen. Naast het feestpakket krijgen deze straten ook een feestbudget tot 500 euro om een gezellig feest te kunnen bouwen. En de straat die de allermeeste energie bespaart krijgt het Superstraatfeest, met een fantastisch live optreden van een Nederlandse bekende artiest!

De klimaatstraat binnen de gemeente die op 29 mei de meeste klimaatpunten heeft behaald zal door de gemeente Dalfsen nog eens extra in het zonnetje worden gezet.

Ga naar www.klimaatstraatfeest.nl, geef jouw straat op als Klimaatstraat en win een gezellig feest voor jouw hele straat!