Gemeente Roermond

Officiële bouwstart sporthal met wijkgebouw Herten

De officiële bouwstart van de sporthal met wijkaccommodatie in Herten is woensdag 16 december verricht door wethouder Tilman Schreurs, in het bijzijn van de aannemer en bouwvakkers, toekomstige gebruikers en andere belangstellenden.

De openingshandeling was het aandraaien van de laatste schroef van een metershoge draagbalk.

De sporthal met gemeenschapsaccommodatie, met sport- en fitnesscentrum Il Fiore, basisschool De Stapsteen en winkels maken de Putkamp en omgeving tot een kloppend hart van Herten.

De gemeenschapsaccommodatie wordt gebouwd bovenop de kleedkamers van de sporthal. Het wijkgebouw heeft een eigen, duidelijk herkenbare toegang, maar krijgt ook een gemeenschappelijke ingang met de sporthal en Il Fiore. De ruimten van de nieuwe gebouwen kunnen op maat van de gebruikers worden aangepast. Ze kunnen ook via schuifpanelen met elkaar worden verbonden.

De in aanbouw zijnde sporthal is op te delen in drie gymzalen, die door schuifwanden van elkaar kunnen worden gescheiden. De sporthal is multifunctioneel. Dat houdt in dat daarin ook andere evenementen kunnen plaatsvinden zoals een concert. De gemeenschapsaccommodatie heeft een grote zaal voor ruim 100 personen en twee zaaltjes, beide voor circa 25 personen, en een kantine. Vanuit dit wijkgebouw is over de volle lengte zicht op de activiteiten in de sporthal.

Voor een goede bereikbaarheid van de verschillende accommodaties voorziet het plan in een royale parkeergelegenheid. Bij de sportaccommodaties komen 125 parkeerplaatsen. De bouwwerkzaamheden duren tot aan de bouwvak vakantie 2010. De bouwduur bedraagt ongeveer 10 maanden (met uitzondering van de bouwvakantie). Eerste publicatiedatum: 17-12-2009 Bijgewerkt: 17-12-2009