Gemeente Hilversum

Loubna is beste in exacte vakken

publicatiedatum: woensdag 16 december 2009

Loubna Aamari heeft woensdag 9 december de Kartini Prijs in de wacht gesleept. Hiermee won de Hilversumse de landelijke Jong Talent Prijs als beste allochtone vrouwelijke eerstejaarsstudente in exacte vakken. Bij de prijs hoort een geldbedrag van 1250 euro.

Loubna studeert Informatica aan de Technische Universiteit Delft en haalde een gemiddelde van een 8.
`Ik werk hard voor mijn studie en dan is het leuk als dat wordt opgemerkt en gewaardeerd.'

De Kartini Aanmoedigingsprijs is genoemd naar Radèn Ajeng Kartini die geldt als pionier van de emancipatie van de Javaanse vrouw. Hij wordt uitgereikt door de heer Van Empel. De veertig beste eerstejaarsstudenten in exacte vakken kregen woensdag een aanmoedigingsprijs van vijfhonderd euro en drie studenten kregen een prijs van vijfduizend euro voor hun afstudeeronderzoek. De prijzen worden beschikbaar gesteld door diverse stichtingen en bedrijven die hiermee de studie in exacte vakken willen stimuleren. De jurering en organisatie zijn in handen van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Loubna werd persoonlijk gefeliciteerd door wethouder ICT Karin Walters. "Het college van burgemeester en wethouders is trots dat een Hilversumse de Kartini Prijs gewonnen heeft," aldus de wethouder. "Ik vind het erg leuk om je als wethouder ICT in het zonnetje te mogen zetten. Ik heb namelijk zelf ook informatica gestudeerd. En ik lees dat er nog niet zoveel veranderd is. In mijn tijd studeerden er vijf meiden informatica op de honderd studenten en kennelijk is dat nog steeds zo. Maar zie dat maar als een uitdaging! De meiden in exacte vakken studeren vaak wel allemaal af. Ikzelf ben uiteindelijk cum laude afgestudeerd. Jij hebt nu hoge cijfers, dus dat gaat jou ook vast lukken. Ga ervoor, zou ik zeggen!" Bij het gesprek met de wethouder was ook Mascha Kranse aanwezig, hoofd ICT van de gemeente. Zij heeft Loubna aangeboden dat ze voor praktijkopdrachten contact met haar mag opnemen.