Gemeente Sneek


maken van wegen in sneek

Prioriteiten sneeuwvrij maken van wegen in Sneek

Sneeuwruimen in Sneek Hoofdwegen, rotondes, bruggen en in- en uitritten van de brandweer en ambulanceposten van Sneek zijn sneeuwvrij gemaakt. Straten in de wijken zijn op dit moment geen prioriteit en zullen dus ook nog niet sneeuwvrij gemaakt worden. Verzoeken honoreren daartoe, noodgevallen uitgezonderd, worden ook niet gehonoreerd. Omdat de verwachting is dat het blijft sneeuwen, blijven deze prioriteiten voorlopig gelden.

De parkeerterreinen worden op dit moment ook sneeuwvrij gemaakt. Secundair zijn de in- en uitritten van de bejaardenhuizen.

Bij de gladheidsbestrijding gelden momenteel dus de volgende prioriteiten:


- hoofdwegen en ontsluitingswegen met daarbij de busroutes en toegangswegen naar het ziekenhuis, de brandweerkazerne en het politiebureau;


- binnenstad en toegangsroutes naar wijken en industrieterreinen;


- de belangrijkste fietsroutes naar scholen;


- doorgaande routes in wijken en op industrieterreinen


- grote parkeerterreinen

De sneeuw veroorzaakt overlast omdat de straten, fietspaden en stoepen minder goed begaanbaar zijn. De medewerkers van stadsbeheer hebben al de hele nacht doorgewerkt om de hoofdroutes begaanbaar te krijgen en te houden. Mensen uit het groen worden nu ingezet op de vuilnisroutes. Mensen van de reiniging worden ook vandaag volop ingezet om de secundaire routes zo veel als mogelijk schoon te krijgen. Met zo veel sneeuw voorkom je echter niet dat er overlast is en blijft.

Maar samen kunnen we het verschil maken. Door uw stukje stoep c.q. straat sneeuwvrij te maken of door zout te strooien. Ook door rekening te houden met uw snelheid van rijden als de hoofdweg als gevolg van de sneeuwval door meerdere soorten weggebruikers gebruikt moet worden.

Meer informatie over de strooiroutes.