Gemeente Enschede

Stimulering voor woningbouw in Enschede

Rijk investeert 1,5 miljoen euro in projecten

Het ministerie van VROM stelt ruim 1,5 miljoen euro beschikbaar voor zes Enschedese woningbouwprojecten. Het geld wordt besteed aan de realisatie van 233 nieuwbouwwoningen. Het Rijk heeft een stimuleringsregeling woningbouw die in drie tranches wordt uitgevoerd. Deze investering maakt deel uit van de tweede tranche. De regeling is bedoeld om projecten die als gevolg van de economische tegenslag dreigen vast te lopen, weer vlot te trekken.

Als onderdeel van de eerste tranche ontving Enschede eerder dit jaar al een bedrag van 225.000 euro voor de bouw van 25 woningen. De gelden die nu beschikbaar worden gesteld zijn bestemd voor projecten in Stokhorst, woningen aan het Willem Wilminkplein, de Lipperkerkstraat, Twekkelerveld, in Roombeek (Op de Brouwerij) en in het Hofkwartier. Bij de aanvraag voor de tweede tranche zijn zes van de negen Enschedese aanvragen overgenomen. Wethouder Bleker reageert verheugd; "De eerdere bijdragen uit deze regeling zijn waardevol geweest voor het Roombeekhofje en woningen in de Laares. Van deze nieuwe investeringen kunnen nu andere projecten profiteren. Ontwikkelaars kunnen nu echt aan de slag. Voor Twekkelerveld betekent de bijdrage een stimulans voor de versterking. Ook de realisatie van andere belangrijke voorzieningen krijgt hiermee een forse impuls. Denk aan de hotelontwikkeling bij het Willem Wilminkplein, het winkelcentrum Stokhorst en onze plannen voor het voormalige Grolsch terrein in Roombeek."

Voorwaarde voor het toekennen van de subsidie is dat er voor 1 juli 2010 met de daadwerkelijke bouw van de woningen begonnen moet worden.

Geplaatst: 17 december 2009.

17 december 2009