Politie Groningen

Donderdag 17 december 2009

Provincie Groningen, 17-12-2009

Groningen: bestelbus met kerstpakketten gestolen

De politie doet onderzoek naar de diefstal van een bestelbus uit de Dierenriemstraat in Groningen. De geparkeerde bedrijfsauto met daarin kerstpakketten werd tussen dinsdagavond en woensdagmorgen weggenomen. Na de melding heeft de politie in de omgeving onderzoek gedaan. Het voertuig staat inmiddels gesignaleerd bij diverse instanties.

Groningen: onderzoek naar mishandeling en straatroof

De politie doet onderzoek naar een mishandeling en straatroof in Groningen in de nacht van woensdag op donderdag. Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding dat twee Groningers (19 en 20 jaar) waren geslagen op het Schuitendiep. De twee verdachten gingen er daarna vandoor richting de Pluimerstraat. Een klein half uur later kreeg de politie een melding dat een 24-jarige Groninger was beroofd op de kruising Damsterdiep met de Europaweg. Hij werd door twee mannen bedreigd en moest zijn waardevolle spullen afgeven. Het tweetal ging er daarna vandoor. De gedupeerden doen onderzoek. De omschrijving van de verachten komt overeen.

Appingedam: automobilist belandt met auto in sloot

Een 46-jarige man uit Krewerd is woensdagmiddag op de Kloosterweg in Appingedam van de weg geraakt. De automobilist belandde met zijn auto in een sloot. Daarbij kwam het voertuig op de zijkant terecht. Toen agenten bij de automobilist kwamen bleek hij nog in zijn auto te zitten. Naar eigen zeggen was de 46-jarige maar blijven zitten omdat het buiten koud was. De politie heeft het ongeval op papier gezet.

Blijham: inbraak in bedrijf

Bij een bedrijf aan de Winschoter Hogebrug is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in een bedrijf. De onbekenden zijn via de achterzijde door gebruik te maken van geweld het pand binnen gegaan. In het pand is later door medewerkers een behoorlijke chaos aangetroffen. Het is nog niet bekend wat er weg is. De politie stelt een onderzoek in. De TR doet vandaag onderzoek in het bedrijf.

Bellingwolde: inbraak tankstation

Bij een inbraak in een tankstation is in de nacht van woensdag op donderdag een nog onbekende hoeveelheid rookwaar gestolen. Agenten zagen na een alarmmelding dat de toegangsdeur van het pand aan de Rhederweg was verbroken. In het pand was het een aanzienlijke chaos. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: politie bekeurt iglo-rijders

De politie heeft woensdagmorgen op het Zwet in Delfzijl drie automobilisten bekeurd voor zogenaamd iglo-rijden. De bestuurders hadden de ruiten van hun voertuig niet goed ijsvrij gemaakt. Daardoor ontstond zowel voor de automobilist alsook voor andere
verkeersdeelnemers een gevaarlijke situatie. De politie controleert tijdens de winterperiode regelmatig of autoruiten goed schoongemaakt zijn. Daarbij wordt ook gekeken of ruiten aan de binnenzijde condens vrij zijn. Een boete varieert van 150 tot 240 euro, afhankelijk van het aantal ruiten waar niet doorheen gekeken kan worden.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid.
* Groningen, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1513, aantal overtredingen: 178, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1246, aantal overtredingen: 48, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Niezijl, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1362, aantal overtredingen: 15, hoogst gemeten snelheid: 109 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.