Gemeente Kapelle

Dagarrangementen Kapelle in januari 2010 van start! Emmy Bouwense-Balkenende

In januari 2010 wordt in de gemeente Kapelle een begin gemaakt met de dagarrangementen voor kinderen in de leeftijd van 4 â 13 jaar.

Wat is een dagarrangement?
Een dagarrangement is een samenhangend en doorlopend aanbod van onderwijs, opvang en vrijetijdsvoorzieningen. Dagarrangementen bieden ouders met kinderen ondersteuning bij het combineren van zorg en werk. Er komt een aanbod van vrijetijdsvoorzieningen waar schoolkinderen en ouders op basis van behoefte en eigen keuze gebruik van kunnen maken. Leuk voor kinderen en prettig voor ouders!

Activiteiten
Hoewel we op dit moment nog geen volledig gevuld programma hebben gaan we toch alvast van start met een aantal activiteiten. Zo krijgen kinderen de mogelijkheid om in januari mee te doen aan balletlessen en/of een clinic badminton. Er is een voorleesmiddag in de bibliotheek van Kapelle en verder zijn we bezig met de organisatie van een sportmiddag op het sportterrein van V.V. Wemeldinge in samenwerking met de JVOZ!
De activiteiten staan vermeld op een activiteitenkalender. Via de Facetscholen en de Alpha scholengroep wordt maandelijks de kalender uitgereikt aan de kinderen. Ook kan de activiteitenkalender in het gemeentehuis verkregen worden en uiteraard houden wij u op de hoogte via de Scheldepost.

Kosten
De kosten voor een activiteit bedragen in principe ⬠1,00 of 1 strip. Bij deelname aan een activiteit kan ter plaatse ⬠1,00 afgerekend worden bij de begeleider of uw kind kan een strippenkaart af laten tekenen.
De strippenkaart bestaat uit 6 strippen en kost ⬠5,00. De strippenkaart kan verkregen worden in het gemeentehuis van Kapelle (tijdens openingstijden van de balie).
Kinderen die naar de BSO gaan in Kapelle kunnen onder een aantal voorwaarden (vervoers-regels, gekozen locaties e.d.) ook deelnemen aan de activiteiten. U kunt dit bespreken met de pedagogisch medewerker van Kinderopvang de Bevelanden.

Spreekuur
We kunnen ons voorstellen dat u nog vragen heeft over de dagarrangementen. Om deze reden houden wij op de volgende basisscholen spreekuren:
ât Honk, Van der Biltlaan 19a te Kapelle : woensdag 06 januari: 08.30 â 09.00 uur
De Moolhoek, Lange Meet 1 te Kapelle : woensdag 06 januari: 09.30 â 10.00 uur
De Linge, Noordstraat 5 te Biezelinge : woensdag 06 januari: 10.30 â 11.00 uur
De Tunnel, Boomweidelaan 44 te Schore : woensdag 13 januari: 08.30 â 09.00 uur
De Hoeksteen, Bierweg 1a te Wemeldinge : woensdag 13 januari: 09.30 â 10.00 uur
OBS Wemeldinge, Spoorlaan 9 te Wemeldinge : woensdag 13 januari: 10.30 â 11.00 uur
Ook kunt u tijdens deze spreekuren een strippenkaart aanschaffen.

Tot slot
Heeft u zelf ideeën voor een leuke, uitdagende of nuttige invulling van een dagarrangement? Of wilt u, als vereniging, deelnemen aan de dagarrangementen? Uw reactie is van harte welkom! Kunt u niet komen tijdens de spreekuren, maar wilt u toch graag contact? U kunt mij bereiken via het mailadres: dagarrangementen@kapelle.nl of bellen via 06 â 44854122.

Emmy Bouwense-Balkenende
coördinator dagarrangementen gemeente Kapelle